Kulcsszó keresés /


Spárga krémleves cékla chips-szel

A tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.

olvass tovább

Tejszínes-paprikás csirke recept

Ez a recept leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a hagyományos magyar konyhát, azonban nem bánják, ha van benne egy kis csavar. Ennek az ételnek a kulcsa a tejszín, amiből ugyan nem kell sokat felhasználnunk, mégis teljesen megváltoztatja az egyszerű paprikás csirkéről alkotott eddigi képünket.

olvass tovább

Diétás túrófánk recept

  • 2020. március 09.

Szeretnél valami gyors és könnyen elkészíthető, egészséges finomságot összedobni? Van egy jól bevált ötletünk arra az esetre, ha nincs időd vagy kedved, nagy sütésbe belefogni! Ráadásul, ahogy elkészülnek majd a formás fánkok, garantáltan gyorsan el fognak fogyni, így érdemes két adagot is elkészítened belőle! Kívül ropogós, belül pedig puha, omlós.

olvass tovább

Epres-csokis pite recept

Ha szeretnénk felidézni a tavaszt, a nyarat, a kellemes időt és a felhőtlen mindennapokat, akkor jó ötlet lehet egy olyan receptet választani, amihez epret kell használnunk, hiszen ennek köszönhetően könnyedén a hamarosan érkező évszakokban érezhetjük magunkat. Bár az eperszezon sajnos még várat magára, nyugodtan használhatunk fagyasztott epret, vagy konzervet is az eperhab elkészítéséhez, tavasszal pedig ismét elővehetjük a receptet, melynek köszönhetően egy egészen ínycsiklandó süteményt fogunk készíteni.

olvass tovább

Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

  • 2019. november 27.

Nem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.

olvass tovább

Kedvenc receptem 8 személyre

Amikor főzünk a legfontosabb az, hogy szeressük, amit csinálunk. A maximalizmus, az elszántság tesz minket profivá. De ez mind nem elég, mert szükség van a jó alapanyagokra. Figyelembe kell venni a tradíciót, hagyományokat, mert ezek segítségével tudunk igazán jót alkotni. Ha még kreatívak is vagyunk hozzá, akkor fogunk a legnagyobbak közé emelkedni. Hogy csinálja ezt a Ford?

olvass tovább

Mascarponés citromtorta

  • 2019. szeptember 06.

Mivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.

olvass tovább

Epres tiramisu recept

A tiramisu az egyik legkedveltebb olasz desszert, amiért nem csak a kávéimádók rajonganak. Azonban még ennek a tökéletes finomságnak az ízélményét is lehet fokozni, ha egy kis eperrel bolondítjuk meg. Nem lesz szükségük túl sok plusz hozzávalóra az eredeti recepthez képest, azonban egészen biztos, hogy így is nagyon kellemes meglepetést fogunk vele okozni annak, akinek elkészítjük!

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2019. július 08.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább