Mediterrán Quinoa Saláta
Ez a könnyen összeállítható quinoa saláta friss zöldségekkel, feta sajttal és citromos öntettel tökéletes választás gyors vacsorához vagy könnyű ebédhez.
Hozzávalók (4 adag)
* 200 g quinoa
* 400 ml zöldségalaplé vagy víz
* 2 közepes paradicsom, felkockázva
* 1 kígyóuborka, félkarikára vágva
* 100 g fekete oliva, felkarikázva
* 100 g feta sajt, morzsolva
* 1 közepes lilahagyma, vékony szeletekre vágva
* 1 marék friss petrezselyem, aprítva
* 1 citrom leve és ízlés szerinti reszelt héja
* 3 evőkanál extra szűz olivaolaj
* Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. Quinoa főzése
* Öblítsd át a quinoát hideg vízzel.
* Tedd fel egy lábosba a quinoát és a zöldségalaplét (vagy vizet), forrald fel.
* Főzd lefedve, alacsony lángon 15 percig, majd pihentesd 5 percig, és villával lazítsd fel.
2. Zöldségek előkészítése
* Paradicsomot és uborkát kockázd fel, lilahagymát szeleteld, olívát karikázd.
* Morzsold a fetát, aprítsd a petrezselymet.
3. Öntet készítése
* Keverd össze a citromlevet, és az olivaolajat.
* Ízesítsd sóval és borssal.
4. Saláta összeállítása
* A kihűlt quinoát forgasd össze a zöldségekkel és olívával.
* Locsold meg az öntettel, majd keverd át.
* Szórd rá a fetát és a petrezselymet.
5. Tálalás
* Frissen, hidegen tálald.
* Variálhatod mentalevéllel vagy egy csipet csilipehellyel.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez