Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Autó & Motor
 - Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

 - A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

Utazás - Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Utazás
Utazás - Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Utazás
 - Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Autó & Motor - Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Autó & Motor
 - Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

  1. Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál

  • 2021. október 04.
  • Budafoki Budafoki
  • Komment

Egy étterem, mely magában hordozza a tájat, a múltat és a jelent, és merészen néz a jövőbe. A táj gasztronómiáját ötvözik a modern konyha bisztróstílusával, mégis hozva a tradíciókat.


Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,
Tisza-tó és a gasztronómia

A vidék egyre inkább bővelkedik különleges culináris élményekben. A Felvidék, a Balaton és a déli régiók után, végre a Tisza-tó és környéke is csatlakozott azokhoz a helyekhez, ahova már csak a gasztronómiai élmény miatt is érdemes ellátogatni. A Sulyom Tájétterem, mely a környék legnívósabb élményét szolgálja az ide ellátogatóknak, kiváló lehetőség mindazok számára, akik szeretnék megismerni mit is rejt számunkra a vidék. Kücsön Gyula tulajdonos régi álmát valósította meg ezzel, hiszen alapvetően is szívén viseli a Tisza-tó sorsát. Nagyban neki is köszönhető a tó turisztikai látogatottsága.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

A Tisza-tó alapvetően egy idegenforgalmi gyöngyszem, amit kár lenne kihagyni azoknak, akik szeretnék megismerni hazánk eredendő tájait. Az Alföld északi részén mesterségesen alakították ki, feltöltése 1978-ban fejeződött be. A mesterséges tó vize egykori holtágakat, vízfolyásokat, legelőket, erdőket, szántóföldeket borított el, mára viszont egy mesés környezet, mely számtalan pihenési lehetőséggel kecsegtet. A tó északi partján madárrezervátum is működik, változatos növény- és állatvilág talált benne otthonra.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

A SULYOM TÁJÉTTEREM

Az étterem Sarudon a Tisza-tó mellett fekvő településen nyitotta meg kapuit. Az étterem kifejezetten a 4 évszakos gasztronómiára épít és koncepciójával hozza a tipikus bisztró stílust. Úgy lehetne fogalmazni, hogy nívós, ötvözete, a vidéki vendégszeretetnek és a minőségi gasztronómiának. Az étterem komoly célt tűzött ki maga elé, mégpedig, hogy ők legyenek azok, akik megmutatják milyen is a vidéki- közelebbről- a tiszai életstílus. Ezt teljes mértékig meg is tudták valósítani.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

A faluba teljesen beleillő külső fedezhető fel az éttermen és már első látásra szembetűnőek az óriási üvegfelületek, melyek a vendégtérbe engedik be a nap sugarait. Az étterem portálja előtt egy kedves csónak „parkol” -ezzel is jelezve, hogy itt tényleg a Tisza régió mutatkozik meg és mielőtt belépnénk az étterembe egy kis tavacska kacsint ránk.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

A Sulyom, mint névválasztás sem véletlen, hiszen a Tisza-tó jellegzetes növénye, mely alapvetően egy régebben használt alapanyag is, mely teljesen elfeledett. Pontosan ez a célja az étterem koncepciójának is. Megmutatni a hazai alapanyagok sokszínűségét, ezzel felidézni azt a népi alapanyagokra felépülő gasztronómiát, amit a nagyközönség kevésbé ismer. Azzal, hogy a modern konyhatechnológiát, a minőségi, de hazai alapanyagokat és a jelenkori aktuális vendéglátást ötvözik a helyi tradíciókkal, tényleg fantasztikus éttermet alapoztak meg.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Az étterem konyháját az ifjú tehetség Berecz Ádám séf igazgatja és őt is átitatta az a szellemiség, melyet a Sulyom kínál. Fontos számára, hogy az - egyértelműen helyi - alapanyagok megjelenjenek az étlapon, ezért nem is volt rest hosszas kutatómunkával megtalálni a megfelelő beszállítókat. Az alapanyagokon túl a főleg szakmai berkekben az is bizonyítja a minőséget, hogy a CONINVEST által felszerelt modern konyha adja a legideálisabb lehetőséget számukra a fantasztikus ételek elkészüléséhez.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Egy nemrégiben megrendezett jótékonysági vacsoraesten, Berecz Ádám azt is bebizonyította mennyire merészen áll hozzá szakmájához, mivel egy teljesen vegán ételsort prezentált a vendégek számára. Ez természetesen folyamatosan megtalálható a kínálatban, így tulajdonképpen nem csak a „húsevők”, de mindenki megtalálhatja étlapjukon a számára legmegfelelőbb fogásokat. Nem véletlen, hogy nemrégiben elnyerték a HoReCa Hősök díját, melyet a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a Trade magazin alapított.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Ahogy fogalmaznak: „Számunkra ez a kis étterem egy igazi küldetés, egy 4 évszakos helyi gasztronómia attrakció”

Az étterem a vendégek előtt folyamatosan nyitva áll, 12.00 -20.00 között. Érdemes odafigyelni rájuk, mivel október elsejétől teljesen új étlappal fognak előrukkolni. Hogy mennyire fontos a természetközeliség és az emberi élmény, minden hétfőn és kedden, „Egymásra és ízekre figyelés” mottóval jelzik az étkezéseket. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a mobiltelefonokat el kell tenni és vendégeknek egymásra, embertársaikra, illetve a remek ételekre kell figyelni.

Jótékonysági Vacsoraest

A Sulyom Tájétterem előszeretettel karol fel- megszokott tevékenységén kívül- olyan polgári kultúrában mérvadó eseményeket, mely egy közösen vállat jó cél érdekében nyújtanak segítséget. Természetesen az Sulyom hozzájárulása nem csak a helyszín rendelkezésre bocsájtása, hanem a minőségi gasztronómiai élmény megalkotása. A legutóbbi eseményen állatmentő tevékenységet támogattak. A Macskaárvaház Alapítvány szervezésében Bóday Pál prezentálta a kisállatok fontosságát és azt, hogy a mit tehetünk értük. Ugyancsak jelen volt Kiss Norbert kamionversenyző kuratóriumi tag, akinek komoly sporteredmények kötődnek a nevéhez, amikre mi magyarok büszkék lehetünk.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Berec Ádám séf különleges menüvel készült, a fantasztikus italokat pedig a St. Andrea Borászat prezentálta számukra. A vacsoraélményt Báder Ernő hegedűművész játéka emelte a magasba. A vacsoraesten közismert személyiségek is megjelentek- ezzel is erősítve a jótékony célt és a közösség erejét.

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Az étterem tulajdonosai számára a legfontosabb az, ha a vendégek örömmel térnének be mindig hozzájuk, s részévé válhatnak életüknek. A Tisza-tavi pihenés, kirándulás alkalmával, kihagyhatatlan élménnyé vált a Sulyom étterem. Aki erre jár vegye fel a programjai közé, mert megéri!

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál -  -  - gasztronómia, gasztroturizmus, sarud, sulyom étterem, táj étterem, tiszató,

  • gasztronómia gasztroturizmus sarud sulyom étterem táj étterem tiszató

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Budafoki

"Enni jó, de jót enni még jobb!" - Ez a saját idézet fémjelzi legjobban szerzői tevékenységemet. Airchef néven publikálva ismert meg a szakma és az olvasótábor. De ez sokkal több, mint az ételek és italok szeretete. A gasztronómia egy olyan lény, mely beszippantja az embert, és rajta keresztül megismerkedhetünk ételekkel, kultúrákkal, emberekkel. Felfedezhetünk ízeket, melyek egy életre felejthetetlen élménnyel ajándékoznak meg minket. Olyan gondolatokat fedezhetünk fel, amik túlmutatnak magán az ételen, és egy teljesen más univerzumba kalandozhatunk velük. Mindezek mögött filozófiák, és emberi sorsok rejlenek, sőt, még társadalmi problémák is felszínre kerülnek. A gasztronómiának mindenhez és mindenkihez köze van. Mindennapjaink része, emlékeink sora kapcsolódik hozzá, párkapcsolatok és emberi sorsok egyvelege. Írásaim olyan helyekre kalauzolják el az olvasót, ahol még nem járt, vagy csak reméli, hogy járni fog. Ízes sztorik, emberek, kaland, étel- és életterápia - sallang nélkül.

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
    • Stylelife
    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha - Stylelife, divat, életmód, stílus
    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha
    • Stylelife
    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Hova tűnt a férfiak szeretete? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Hova tűnt a férfiak szeretete?
    • Keresd a nőt!
    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?
    • Keresd a nőt!
    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés
    • Keresd a nőt!
    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van
    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.
    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range
    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő
    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!
    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Kapcsolódó cikkek

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Legolvasottabb írások

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia