Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Autó & Motor
 - Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

 - A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

Utazás - Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Utazás
Utazás - Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Utazás
 - Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Autó & Motor - Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Autó & Motor
 - Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

  1. Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos...

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto)

  • 2021. szeptember 21.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos...

Ki ne szeretné a tésztát? Ez a tészta pedig tökéletes választás gyors ebédnek vagy vacsorának. Imádom a lazacot, és a pestót! De ha valaki nem halpárti, lazac helyett akár csirkemellel is elkészítheti.


A pestóban a tökmagot egy kicsit roppanósra kell hagyni. A karamellizált újhagyma édessége pedig minden falatot még csodálatosabbá tesz.

Hozzávalók (2 főre):
Paradicsomszósz
500 g paradicsom (hámozva, apró kockára vágva)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
6 szál újhagyma (2 cm-es darabokra vágva)
300 g lazacfilé (felkockázva, bőr nélkül)
2 szem kardamom hüvely (megroppantva)
2 evőkanál olívaolaj
víz 
só 
bors
Tészta
200 g farfalle
1 L forró víz
3 nagy csipet só

Pesto
30 g petrezselyem
30 g bazsalikom
30 ml olívaolaj
20 g tökmag
2 evőkanál limelé
só

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto) -  -  - farfalle, gasztronómia, lazacos farfalle, pestos tészta, tészta,

Az újhagyma darabokat kevés olajon barnára pirítjuk, majd kiszedjük őket egy külön edénybe. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kardamomt is. Sűrű szószt főzünk belőle, időközben ha kell vizet adagolunk hozzá.

Amíg fő a paradicsomszósz, a lazacot nagyobb kockákra vágjuk, valamint a farfalle tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük. 
A pestóhoz összeturmixoljuk a petrezselymet, bazsalikomot, olívaolajat, limelevet. Sózzuk, ha elég pépes, beletesszük a tökmagot is, mellyel még egy kicsit pürésítjük. A tökmag maradhat darabosabb, jót tesz neki ha roppanós marad néhol.

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto) -  -  - farfalle, gasztronómia, lazacos farfalle, pestos tészta, tészta,

Ha kész a szósz, kivesszük a kardamom hüvelyeket belőle. Beletesszük a lazackockákat és még néhány percig folyamatosan kavargatva főzzük, míg a lazac is megfő. Utolsó lépésként a tészta főzővizéből kb. 4 evőkanállal hozzáadunk a szószhoz, valamint a 2 evőkanál olivaolajat is tesszünk bele. A szószt összekeverjük a frissen kifőtt tésztával, valamint a karamellizált újhagyma darabokkal. Tálaláskor a szószos tésztát, meglocsoljuk a pestóval, meghintjük parmezánnal, valamint bazsalikom levelekkel díszítjük. 

  • farfalle gasztronómia lazacos farfalle pestos tészta tészta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára - Stylelife, divat, életmód, stílus
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
  • Stylelife
2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha - Stylelife, divat, életmód, stílus
2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Hova tűnt a férfiak szeretete? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Hova tűnt a férfiak szeretete?
  • Keresd a nőt!
A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?
  • Keresd a nőt!
Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés
  • Keresd a nőt!
Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van
Mi történik a héten? 2025.06.09-15.
Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range
Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő
Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!
Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Legolvasottabb írások

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia