Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Autó & Motor - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Autó & Motor
Body & Sport - A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

Body & Sport
Mindent a szemnek - Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Mindent a szemnek
Divathírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Divathírek
Mindent a szemnek - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Mindent a szemnek
Rendezvények - Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Rendezvények
 - Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos...

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto)

  • 2021. szeptember 21.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos...

Ki ne szeretné a tésztát? Ez a tészta pedig tökéletes választás gyors ebédnek vagy vacsorának. Imádom a lazacot, és a pestót! De ha valaki nem halpárti, lazac helyett akár csirkemellel is elkészítheti.


A pestóban a tökmagot egy kicsit roppanósra kell hagyni. A karamellizált újhagyma édessége pedig minden falatot még csodálatosabbá tesz.

Hozzávalók (2 főre):
Paradicsomszósz
500 g paradicsom (hámozva, apró kockára vágva)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
6 szál újhagyma (2 cm-es darabokra vágva)
300 g lazacfilé (felkockázva, bőr nélkül)
2 szem kardamom hüvely (megroppantva)
2 evőkanál olívaolaj
víz 
só 
bors
Tészta
200 g farfalle
1 L forró víz
3 nagy csipet só

Pesto
30 g petrezselyem
30 g bazsalikom
30 ml olívaolaj
20 g tökmag
2 evőkanál limelé
só

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto) -  -  - farfalle, gasztronómia, lazacos farfalle, pestos tészta, tészta,

Az újhagyma darabokat kevés olajon barnára pirítjuk, majd kiszedjük őket egy külön edénybe. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kardamomt is. Sűrű szószt főzünk belőle, időközben ha kell vizet adagolunk hozzá.

Amíg fő a paradicsomszósz, a lazacot nagyobb kockákra vágjuk, valamint a farfalle tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük. 
A pestóhoz összeturmixoljuk a petrezselymet, bazsalikomot, olívaolajat, limelevet. Sózzuk, ha elég pépes, beletesszük a tökmagot is, mellyel még egy kicsit pürésítjük. A tökmag maradhat darabosabb, jót tesz neki ha roppanós marad néhol.

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto) -  -  - farfalle, gasztronómia, lazacos farfalle, pestos tészta, tészta,

Ha kész a szósz, kivesszük a kardamom hüvelyeket belőle. Beletesszük a lazackockákat és még néhány percig folyamatosan kavargatva főzzük, míg a lazac is megfő. Utolsó lépésként a tészta főzővizéből kb. 4 evőkanállal hozzáadunk a szószhoz, valamint a 2 evőkanál olivaolajat is tesszünk bele. A szószt összekeverjük a frissen kifőtt tésztával, valamint a karamellizált újhagyma darabokkal. Tálaláskor a szószos tésztát, meglocsoljuk a pestóval, meghintjük parmezánnal, valamint bazsalikom levelekkel díszítjük. 

  • farfalle gasztronómia lazacos farfalle pestos tészta tészta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t! - Stylelife, divat, életmód, stílus
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
  • Keresd a nőt!
Nem jó egyedül - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Nem jó egyedül
  • Keresd a nőt!
Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?
  • Keresd a nőt!
Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával
Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!
Itt találtam meg önmagam
Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása
Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel
A sport mint művészet – egy különleges szemlélet
A Diótörő végre mindenkihez elér – varázslatos, élő zenekaros balettel indul a 2026-os év

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Legolvasottabb írások

    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni

    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni

    Nem jó egyedül

    Nem jó egyedül

    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

    Itt találtam meg önmagam

    Itt találtam meg önmagam

    Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása

    Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása

    Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel

    Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel

    A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

    A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia