Kulcsszó keresés /


Varázsolj grill hangulatot a konyhádba!

  • 2014. október 15.

Azt mondják, a grillezéshez nem kell más, csak tűz, egy rács és ehető alapanyag. A grillezés nem puszta ételkészítés, hanem társasági esemény, egyike a nyár egyik legjobb pillanatainak. A Samsung multifunkciós Okos Sütője grill funkciójának köszönhetően az ősz és a rossz idő beköszöntével sem kell lemondanod a grillezés adta örömökről. Ahhoz, hogy Te szervezd az ősz legfergetegesebb grillpartiját, Stiller Tamás séf ad tippeket.

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább

Federer a világ egyik legjobb séfével főzött

  • 2014. május 28.

Két világelső – a teniszcsillag Roger Federer és Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf stílusos konyhai bemutatót tartott Champagne szívében az Le & étterem megnyitóján. A champagne-ért rajongó sztár, mint a Moët & Chandon nagykövete örömmel segített be az est fogásainak elkészítésénél és világhírű stílusérzékét most a konyhában próbálta megcsillantani.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Ó, a nagyi libamáj-ételei!

  • 2013. augusztus 28.

Bizonyára mindannyian emlékszünk azokra a hétvégi délelőttökre, amikor a nagyi a konyhában sürgött-forgott, és közben kedvenc ételeinket készítette el nekünk. Ha becsukjuk a szemünket, a mai napig fel tudjuk idézni a libamájból készült, ízletes ételek illatát. Itt az idő, hogy újra megkóstoljuk ezeket, például szeptember 6-8. között, a budapesti Erzsébet téren.

olvass tovább

Japán robotok az oroszlánok lábainál

  • 2013. augusztus 02.

A jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!

olvass tovább

A főúri étkezés alapszabályai

  • 2013. február 11.

Az első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!

olvass tovább