Kulcsszó keresés /


„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt” – Idézetek Dan Millman-től

Dan Millman, amerikai származású író, motivációs előadó és világbajnok tornász. Önéletrajzi ihletésű könyveivel (A békés harcos útja – Az önismeret és a megvilágosodás felé, A békés harcos szent utazása – Az elveszett évek) sokak életét megváltoztatta szerte a világon. Hiszen az önismeret felé vezető út macskaköves, néhol pedig hullámvölgyekkel teli, így egy-egy motiváló gondolat kapaszkodót, támaszt jelenthet. És Dan Millman pontosan tudta ezt. Íme, néhány igazán motiváló idézet az írótól!

olvass tovább

Te most tényleg hátat fordítasz nekem?

Az élet olyan kegyetlenül tud bántani. Megannyi teherrel szór meg, ami alatt roskadoznak az acél lábaink. Szívós, erős, kitartó lábak ezek. Bírják a strapát, egészen addig, amíg a lélek fel nem adja. Mert a lélek a hajtóerő, amit ha támadás ér, hiába vannak acélból a lábak, elgyengülten vonszolják csak a testet.

olvass tovább

Napi pár perc a formás karokért

Itt az ideje, hogy a szokásos has-popsi-comb edzésünket kiegészítsük egy párperces karerősítéssel. Mi összegyűjtöttünk egy zsírgyilkos, néhány perces, súlyzómentes edzésprogramot, ami a kitartásoddal kiegészítve szexi, definiált vállakat és karokat eredményez.

olvass tovább

Minden ember csoda

Belenézek a tükörbe, és egy megfakult arc bámul rám. Ismerem ezt az arcot, már láttam őt. És csak nézek bele a tükörbe, átvizslatom ezt az arcot. Kiolvasható belőle a gyötrelem, az átélt vívódások, a kínzó gondok.

olvass tovább

Testi vonzalom kontra szerelem - Tudd meg, mit érzel!

A testi vonzalom nagyon fontos része egy jól működő szerelmi kapcsolatnak. Vágy és fizikai vonzalom nélkül nem jöhet létre egy ilyen jellegű kötelék, de nem minden jól működő testi kapcsolatból lesz szerelem, még ha oly kínzón, mélyen vágyunk is rá. A mély kapcsolatok időt és kitartást igényelnek, és áldozathozatalra, érzelmi érettségre, bizalomra épülnek. A futó szexuális kaland csak rapid megoldás, nem szerelem. A szerelemhez idő kell.

olvass tovább

7 tipp, hogy jó előadóvá válj

  • 2017. május 16.

Senki sem születik szónoknak. Persze, vannak olyanok, akiknek könnyen megy a tömeg előtti beszéd, de a legtöbbünknek minden egyes előadás előtt le kell küzdenünk a félénkségünket. Viszont jó hír, hogy mint minden más, ez is tanulható. Szükséged lesz némi kitartásra, és jókora türelemre.

olvass tovább

10 magyar dal, amely lelkesít

A főnöködnek megint elmentek otthonról, az őrületbe kerget a családod, évek óta küzdesz egy álomért, egy célért, vagy egyszerűen csak túlságosan is elfáradtál a nap végére? Vess egy pillantást lelkesítő listánkra, amelyben biztosan találsz olyan dalt, amely téged is feltölt energiával! Hallgasd meg őket, végy egy nagy levegőt, és indulj bele a napba, az életedbe újult erővel!

olvass tovább

A jellem

  • 2015. szeptember 26.

Erős vagy gyenge. Meghatároz. Látszódik minden megnyilatkozásban. Te gyenge vagy. Erősnek látszol annak, aki nem ismer. De valójában nincs benned erő, valódi kitartás. Látszat csupán, amit rád nézve gondolnak az emberek. Én ismerlek. Pontosan tudom ki vagy, mire vagy képes. Ha játszol, én is játszom veled.

olvass tovább

Ti láttátok már az élet filmjét?

  • 2014. november 03.

Az Újratervezés nem más, mint az élet filmje. Tóth Barnabás körülbelül 10 perces alkotása nemesen egyszerű, és mégis minden benne van, a szeretettől a figyelmen és a kitartáson át az elengedésig.

olvass tovább

Night Vision A vezetés nélkülözhetetlen kelléke

  • 2011. november 10.

A profi autóversenyben tesztelt és bevált technológia. A 24 órás ’du mans’ verseny, melyet évente több mint 650 millió ember követ figyelemmel egy valódi legenda, mert elképesztő kitartást és állóképességet igényel az autótól és a vezetőtől is. Nehézséget okoz a visszatükröződés és kimerültség, mely csökkenti a fizikai és pszichikai reakcióidőt is.

olvass tovább