Kulcsszó keresés /


A megalázó “tréningek” nem tanító jellegű, szükséges leckék az életben

Úgy tartják, hogy az ember életében igenis fontosak az akadályok, a csalódások, a váratlan szituációkból eredő meglepetések, hiszen ezekből lehet csak okulni igazán. A hollywoodi filmek gyönyörteljes befejezéseiben, vagy tökéletes storyline vezetéseiben nem igen találjuk a saját reggeli rutinunkat, vagy érzelmi válságunkat, amivel alapvetően nincs is gond, ezeket a filmeket pont azért szeretjük, mert a lelkünket és a boldogsághormonjainkat újabb magasságokba emelik, és ez jár nekünk.

olvass tovább

Lecke voltál, nem hiba

Még évekkel később is képes voltál bántani. Csak most az volt a különbség, hogy nem a kimondott, hanem a ki nem mondott szavaid csapódtak erősen a védelmi rendszeremnek, ami már akkor küldte a riasztást, amikor megpillantottalak.

olvass tovább

A legtanulságosabb életleckék Anthony Bourdaintől

  • 2023. március 07.

Anthony Bourdain. amerikai sztárcsakács neve sokaknak ismerősen cseng. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy szakmája egyik kiemelkedő alakja, több könyvet is sikerrel megírt, melyek étkezésről, utazásról és magáról az életről szóltak. Olyan életleckéket és életbölcsességeket foglalt össze, melyek mindannyiunk számára tanulsággal szolgálhatnak:

olvass tovább

Mindent a haragról

  • 2021. november 23.

A harag alapvető emberi érzelem, amelyet mindenki átél és megtapasztal. A harag megfelelő kezelésének elsajátítása fontos lecke, hiszen ha elfojtjuk a bennünk lévő érzelmeket, annak káros hatásai lehetnek, míg ha egészségtelen módon szabadjára engedjük az indulatainkat, az árthat nekünk és azoknak, akiket szeretünk. Hogyan kezeljük tehát a haragunkat? Milyen egészséges formái vannak a kifejezésének, és hogyan engedhetjük el úgy, hogy megkönnyebbüljünk, és ezáltal jobban megértsük önmagunkat is?

olvass tovább

Szerelmünk igazi táptalaja - a szövetségünk

A szerelem sokak számára soha el nem múló misztérium. Egy olyan sáv az életünkben, ami bár időnként fájdalmat okoz, mégis teljessé teszi a létezésünket. Azt is mondhatnánk, hogy egyúttal egy nagy tanító mester is, hiszen szárnyaink bontogatásától kezdve, a valós repülésen át, egészen a bőrünket felhasító landolásig sorozatos leckéket ad fel. És ezeket a leckéket, melyek között vannak nagyszerűek, és kevésbé kellemesek is, visszük magunkkal a hosszú útra.

olvass tovább

Az erős emberek miért vonzzák a nehéz kapcsolatokat?

A lelkileg érettebb, tudatosabb, meglepően erős emberek, gyakran olyan kapcsolatokban találják magukat, melyek nehezek, manipulatívak, stresszesek, vagy teljesen visszahúzzák őket. Vajon miért? Hogyan lehetséges az, hogy sokszor, azok az emberek, akik magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, csupa szívűek és szorgosan dolgoznak önmaguk jobbá tételén, személyes fejlődésükön, mintha az élet kemény leckékkel bombázná őket a személyes kapcsolataikon keresztül?

olvass tovább

Feladja a leckét – Ssangyong Rexton G4

Megújult a Sssangyong Rexton G4, a márka zászlóshajója, így kapva-kaptam az alkalmon, hogy újra beleülhessek. Sokan meglepődhetnek ezen, hogy miért örültem ennek ennyire, hogy egy kevéssé ismert márkát újra tesztelhetek. Remélem a cikket követően mindenkiben eloszlanak a kérdőjelek.

olvass tovább

Férfiszempont: Engedd el

Minden egyes embernek van minimum egy olyan önfejlesztő leckesorozat az életében, mely különös odafigyelést igényel. Jóllehet egy ideig a kauzalitás még nem nyer bizonyosságot, a leckék sokak számára kínt jelentenek, visszatérő problémát az életedbe, amit meg kell tanulnod, mégis érzed, hogy a leckékkel komoly dolgod van, különben „egy dobásból kimaradsz”.

olvass tovább