STYLELIFE


Ezek 2025-ben a karácsonyi lakásdekorációs trendek

  • 2025. november 25.

A karácsony klasszikus színe, a zöld 2025-ben újra reflektorfénybe kerül: díszekben, terítékben és enteriőrökben is ez dominál. Divatos marad emellett a csillogó elegancia a fehér, ezüst és arany színekkel, valamint a bohókás stílus is. Az idei karácsonyi újdonságok közé tartoznak a mókás ajtónálló díszek és vendégváró dekoráció, amelyekkel már a bejárati ajtónál ünnepi hangulatot teremthetünk – külföldön már nagy sláger, itthon pedig egyre többen követik ezt a trendet.

olvass tovább

Mindent a nyilas csillagjegyről

  • 2025. november 25.

A Nyilas csillagjegy szülöttei olyan emberek, akikre az életben szinte mindig az ismeretlen felfedezése, a határok kitágítása és a kalandvágy jellemző. Az állatöv kilencedik jegyeként a szabadság és az optimizmus szimbólumai, akiknek személyisége ragyogó energiát és inspirációt sugároz. Ismerjük meg közelebbről ezt az izgalmas jegyet, amely az élet nagy kérdéseire keresi a válaszokat, miközben színesebbé és gazdagabbá teszi a mindennapokat!

olvass tovább

A cica nem eszik: mit jelez, és mikor kell azonnal orvos?

  • 2025. november 24.

A macskák étvágytalansága mindig intő jel. Míg a kutyák néha önszántukból „sztrájkolnak”, a cicáknál már 24–36 óra ételmegtagadás is komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. A Vetrix Vet Állatorvosi Rendelő állatorvosai kiemelik: a macskáknál az étvágytalanság gyakran nem tünet, hanem vészjelzés.

olvass tovább

A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

  • 2025. november 21.

Az ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.

olvass tovább

Ott van az otthon, ahol vár valaki

Egy fikciós történetben mi most együtt fekszünk valahol, igazából nem is írnék mert már hajnali 3 óra körül járunk és Te úgy sem engednéd, hogy ilyen sokáig fent maradjak. Vagy csak szimplán veled lennék eltelve. Már a gondolata annak, hogy belegondolok, úgy aludnánk mint ahogy mindig vágytam, ringatnál a karjaidban, abban a finomra hangolt két karodban, olyan lágyan mint mindig.

olvass tovább

Szarvasgomba és kaviár jár a pogácsához, ehető arany pedig a kekszhez a Zsolnay Kávéházban

  • 2025. november 14.

A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban különleges délutáni teával várja a vendégeket minden nap. A szálloda gasztrocsapatát Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyve inspirálta, a sós és édes falatok a színes képekkel gazdagon illusztrált kötet oldalainak hangulatát idézik meg küllemükben, a luxus attribútumainak tartott alapanyagokban pedig a kiadvány mondanivalója köszön vissza.

olvass tovább

November a férfiak hónapja

  • 2025. november 11.

A férfiak ritkán beszélnek az egészségükről. Túl sokszor hiszik, hogy a fájdalom csak múló kellemetlenség, a fáradtság pedig az élet természetes velejárója. Közben a statisztika mást mutat: Magyarországon egy férfi átlagosan öt évvel kevesebb időt kap, mint egy nő. Nem azért, mert a sors igazságtalan – hanem mert nem figyelnek magukra időben.



olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a fahéjat

  • 2025. november 11.

A fahéj igen népszerű fűszer, legtöbben az almás pite, a kávé vagy forró csoki ízesítéséhez használják, pedig ennél sokoldalúbb fűszer, és az egészségre gyakorolt hatása miatt különösen ajánlott a rendszeresen fogyasztása. Persze nem kell minden étkezésünkbe beleerőltetni, és erőszakosan rászórni a tojásrántottára is, de érdemes szemmagasságban tartani a polcon.

olvass tovább