STYLELIFE


3 +1 érdekesség a hatékony hidratálásról

  • 2025. április 30.

A nyári meleg közeledtével különösen fontos, de egyébként sem lehet eleget beszélni a megfelelő folyadékbevitelről. A hidratálás számos szempontból létfontosságú: például segíti a méregtelenítést, a méreganyagok sejtekből való távozását, valamint a fertőzések és betegségek megelőzésében is jelentős szerepe van. Ugyanakkor a tápanyagok szállításához, az emésztéshez és a bőr egészségének megőrzéséhez is nagymértékben hozzájárul.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.04.28-05.04.

  • 2025. április 28.

A héten elkezd oldódni a Kollektíva feszültsége, amit a már többször is említett nagy derékszögű háromszög is triggerelt. Lesz jegyváltás az új kezdetek életérzésével, cserébe kapunk olyan hatást is, ami ismét a tudatalattinkat piszkálja majd meg.

olvass tovább

3 praktikus tipp a konyha elrendezésére

  • 2025. április 26.

A konyhánk elrendezése és a dolgok rendszerezése sosem egyszerű feladat, akár egyedül élünk, akár nagy családdal. Azonban rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt spórolhatsz meg, ha megfelelő módon alakítod ki a konyha terét és a rendszerét. Ehhez hoztunk most néhány hasznos tippet.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.04.21-27.

Április nem bővelkedik fényszögekben, ezt már több ízben említettem nektek. Cserébe olyan hatások aktiválódnak, amik nagyon mélyre mennek és bizony kilöknek a komfort zónánkból így, vagy úgy. Tőlünk és a tudatosságunktól függ minek adunk nagyobb figyelmet: a veszteségeknek és a frusztrációnak vagy az ezekből felépíthető, sokszor még nem ismert ÚJ-nak.

olvass tovább

Minden, amit a rumról tudni érdemes

  • 2025. április 20.

A rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.

olvass tovább

Miért eszünk húsvétkor kalácsot, sonkát és tormát?

  • 2025. április 19.

Sonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.

olvass tovább

Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

  • 2025. április 19.

Szeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!

olvass tovább

Tavaszi megújulás – Na de mi van a lelkeddel?

Bevallom, amikor először hallottam a „mentális nagytakarítás” kifejezést, kicsit megmosolyogtam. Aztán belegondoltam… és rájöttem: tényleg van benne valami. Tavasz van. Végre kisüt a nap, ledobhatjuk a vastag kabátokat – és valahogy a lelkünk is fellélegezne, ha hagynánk neki.

olvass tovább