Újjáéled a polgári hagyomány a kaszinókban
A játékkultúra lényege a mértéktartás és a stílus
olvass továbbA játékkultúra lényege a mértéktartás és a stílus
olvass továbbElőször vetítenek HFR-filmet LED-teremben. Magyarországon James Cameron új Avatar-filmje december 18-án érkezik a magyar mozikba, méghozzá olyan formában, ahogyan itthon még sosem láthattuk filmet. A magas képkockaszámú (HFR) változatot Magyarország első és egyetlen LED-mozitermében, a Kultik Csepel Mozi Telekom–HeyLED termében vetítik.
olvass továbbA kutyák nem panaszkodnak. Nem mondják el, ha fáj, ha valami . Ők a viselkedésük változásával kommunikálnak. És sokszor éppen a legapróbb, legcsendesebb változások árulják el, hogy valami nincs rendben.
olvass továbbHa röviden kellene összefoglalnom az előttünk álló hetet, ennyit írnék: kösd fel a gatyát, készíts be valamilyen bio nyugtatót és lehetőleg ne menj emberek közé. Ahogy a hónapról szóló videóban meséltem, az összes belső-gyors bolygó végighalad a Szaturnusz és a Neptunusz kvadrátján… és ez most komolyabban befolyásolhatja a hangulatunkat.
olvass továbbFitt Rencsi vallomása Vaszary Jánoshoz fűződő rokonságáról és szicíliai életéről.
olvass tovább3 alapanyag, ami idén nem hiányozhat a karácsonyi fogásokból Az ünnepi menüsorok tervezésekor gyakran a különleges, ritkán használt alapanyagokhoz nyúlunk, pedig számos hétköznapi, sőt sokszor elfeledett hozzávaló is alkalmas arra, hogy letisztult, mégis elegáns tányérok főszereplője legyen.
olvass továbbVannak helyzetek, amikor az ember pontosan érzi, hogy valami nincs rendben mégis továbbmegy. Kapcsolatok, amelyek fájnak, de visszahúznak. Döntések, amelyeket már százszor megbántunk, mégis újra és újra meghozunk. Mintha valami bennünk valami régről hozott, láthatatlan erő finoman a vállunkra tenné a kezét, és terelne egy irányba.
olvass továbbDecember második hete kevésbé lesz eseménydús – fényszögkapcsolatok aktiválódása tekintetében biztosan. Szépen érezhető a jelenlegi trend: az Univerzum tolja elénk a teszteket, ahol megnézhetjük, mennyire nőttünk fel. Nézi, mennyire tudunk felelősséget vállalni, mennyire és hogyan állunk ki magunkért, mennyire követjük azt, amire valóban vágyunk. Mindez sok befelé figyelést, belső munkát és önreflexiót kér.
olvass továbbSzerencsésnek mondhatom magam, mert a létező összes módon megcsodálhattam Észak-Amerika legnagyobb vízhozamú vízesését és a világ egyik legkedveltebb természeti látványosságát, a Niagarát. Bár „csak” egy vízesést néz az ember, a látvánnyal nem tud betelni, még két nap után is folyton a fényképezőmért nyúltam, hogy minden szögből megörökítsem a hömpölygő folyót.
olvass továbbDecember 4-én nyitott a Lazy Lion, Budapest új koktélbárja, amely a klasszikus bárkultúra hagyományaiból merít inspirációt. A Lazy Lion mögött álló, Feke Soma bar manager vezette csapat ambíciója, hogy a nemzetközi tapasztalataikat haza hozzák, és egy olyan bárt hozzanak létre Budapest szívében, amely természetesen illeszkedik a nemzetközi bárkultúra hagyományába.
olvass továbbCsodálatos panoráma, egy cseppnyi Itália a Szabadság híd pesti oldalán, mediterrán hangulat, és az a bizonyos, utánozhatatlan olasz konyha.
olvass továbbA karácsonyi időszak csodálatos, de könnyen válhat stresszessé a végtelen tennivalók és elvárások miatt. Hogyan készülhetünk úgy, hogy ne csak túléljük, hanem valóban élvezzük is az ünnepet? Íme, néhány praktikus tanács, hogy a karácsonyi készülődés stresszmentes és örömteli legyen.
olvass továbbA kutya bőrének és szőrének állapota az egyik legérzékenyebb jelzőrendszer: már enyhébb tápanyaghiány esetén is látható változások jelenhetnek meg. A Vetrix Vet Állatorvosi Rendelő állatorvosai szerint a nem megfelelő minőségű táp vagy a tartós hiányállapotok gyakran okoznak viszketést, vakaródzást, korpásodást és fakó szőrzetet.
olvass továbbDecember sem fog kímélni minket, de szerencsére már teljesen más energetikai háttérrel bír, mint a mögöttünk álló pár hét (Istennek hála). Ezen a héten már kezd is kirajzolódni a kettősség, ahol a gyógyulás és a rendrakás egyszerre jelenik meg – életünk több területén is.
olvass továbbVan egy ország a közelben, ami december közeledtével különös átalakuláson megy keresztül. A tengerparti városok visszavesznek a nyüzsgésből, a belső területek pedig színpompás vásárokkal telnek meg mintha az ország három különböző arca egyszerre mutatkozna meg.
olvass továbbHa mind ezt elmondjuk, azt hiszik, hogy csodabogarak vagyunk, pedig mi nem akartunk ilyenek lenni, de ez van. Mi sem bántjuk őket, hogy olyan hangosak, ránk se nézzenek úgy, mintha Ufók lennénk, csak mert látszólag csendesebbek vagyunk!
olvass továbbA karácsony klasszikus színe, a zöld 2025-ben újra reflektorfénybe kerül: díszekben, terítékben és enteriőrökben is ez dominál. Divatos marad emellett a csillogó elegancia a fehér, ezüst és arany színekkel, valamint a bohókás stílus is. Az idei karácsonyi újdonságok közé tartoznak a mókás ajtónálló díszek és vendégváró dekoráció, amelyekkel már a bejárati ajtónál ünnepi hangulatot teremthetünk – külföldön már nagy sláger, itthon pedig egyre többen követik ezt a trendet.
olvass továbbA Nyilas csillagjegy szülöttei olyan emberek, akikre az életben szinte mindig az ismeretlen felfedezése, a határok kitágítása és a kalandvágy jellemző. Az állatöv kilencedik jegyeként a szabadság és az optimizmus szimbólumai, akiknek személyisége ragyogó energiát és inspirációt sugároz. Ismerjük meg közelebbről ezt az izgalmas jegyet, amely az élet nagy kérdéseire keresi a válaszokat, miközben színesebbé és gazdagabbá teszi a mindennapokat!
olvass továbbA macskák étvágytalansága mindig intő jel. Míg a kutyák néha önszántukból „sztrájkolnak”, a cicáknál már 24–36 óra ételmegtagadás is komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. A Vetrix Vet Állatorvosi Rendelő állatorvosai kiemelik: a macskáknál az étvágytalanság gyakran nem tünet, hanem vészjelzés.
olvass továbbAz ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.
olvass tovább