STYLELIFE


Chicago, maga a stílus

  • 2020. április 01.

Elképzelek egy átlagos pénteki napot. Július van, 30 °C, a 47. emeleti irodámban halkan duruzsol a légkondicionáló. Lassan a tennivalóim végére érek, és a munkaidőm is lejár. Beszállok a gyorsliftbe és a mélygarázsban beszállok a kabriómba. 10 perc múlva már Lake Shore Drive-on hajtok a tóparton, majd megállok a North Avenue beach-el szemközti parkolóban. Fél öt és már a Michigan-tó hűvös vizében fekszem a homokfövenyen. Igen Chicagóban, egy metropolisz közepén!

olvass tovább

Spárga krémleves cékla chips-szel

A tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.

olvass tovább

Felfedezésre váró Afrika - Uganda

  • 2020. március 17.

Mióta Ugandából hazaérkeztem, mindenki a polgárháborúról, az Aids-ről és a gorillákról kérdez. Pedig ez az afrikai ország nem nyomorog, és nem csak e különleges állatok miatt érdemes a fekete kontinens idehaza szinte teljesen ismeretlen vidékére utazni.

olvass tovább

Váratlan utazás Detroit-ban

  • 2020. március 14.

Detroit nem tartozik az Egyesült Államok legnépszerűbb turistalátványosságai közé, mégis egy néhány napos tartózkodást megér. Sőt, még meglepetéseket is tartogat a „szellemváros”. Sajnos most már évek óta csak arról olvashatunk, hogy az egykor autógyártásáról híres város elnéptelenedése évtizedek óta tart, a lakosság jó része szép lassan eltűnik, a belváros irodái bezártak. A kertvárosban élők hátrahagyva házaikat tovább álltak a jobb élet reményében. Ahogy egyre inkább gyengült az Egyesült Államok autóipara, úgy vált egyre élhetetlenebbé Detroit. Szerencsére, egyszerű turistaként egy nyugodt, igaz meglehetősen üres várossal találkoztam.

olvass tovább

Tejszínes-paprikás csirke recept

Ez a recept leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a hagyományos magyar konyhát, azonban nem bánják, ha van benne egy kis csavar. Ennek az ételnek a kulcsa a tejszín, amiből ugyan nem kell sokat felhasználnunk, mégis teljesen megváltoztatja az egyszerű paprikás csirkéről alkotott eddigi képünket.

olvass tovább

Diétás túrófánk recept

  • 2020. március 09.

Szeretnél valami gyors és könnyen elkészíthető, egészséges finomságot összedobni? Van egy jól bevált ötletünk arra az esetre, ha nincs időd vagy kedved, nagy sütésbe belefogni! Ráadásul, ahogy elkészülnek majd a formás fánkok, garantáltan gyorsan el fognak fogyni, így érdemes két adagot is elkészítened belőle! Kívül ropogós, belül pedig puha, omlós.

olvass tovább

Epres-csokis pite recept

Ha szeretnénk felidézni a tavaszt, a nyarat, a kellemes időt és a felhőtlen mindennapokat, akkor jó ötlet lehet egy olyan receptet választani, amihez epret kell használnunk, hiszen ennek köszönhetően könnyedén a hamarosan érkező évszakokban érezhetjük magunkat. Bár az eperszezon sajnos még várat magára, nyugodtan használhatunk fagyasztott epret, vagy konzervet is az eperhab elkészítéséhez, tavasszal pedig ismét elővehetjük a receptet, melynek köszönhetően egy egészen ínycsiklandó süteményt fogunk készíteni.

olvass tovább

Majdnem Európa tetején - Chamonix

  • 2020. február 11.

Egyszer szeretnék felmászni Európa legtetejére a Mont Blanc-ra, ahogy mondani szokták: ez még rajta van a bakancslistámon. Persze ezt csak nyáron tudom megtenni, de most télen is igyekszem hozzá a legközelebb eljutni. És sikerült, hisz itt állok a Chamonix feletti, 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson épült új kilátóban, alattam 1035 méteres mélység tátong és a fehér hegyet nézem. De menjünk sorban!

olvass tovább

Igen és igen! Február 5-e a nemzetközi Nutella nap!

  • 2020. február 05.

Ha éppen diétázol, és már nagyon szenvedsz az édesség hiányától megnyugtató lehet, hogy nem csak te, bizony mások is megőrülnek a Nutelláért. Ráadásul annyira, hogy az édes bűnbeesés imádott tárgyának saját nemzetközi ünnepnapot tartanak.

olvass tovább

Az én Rómám

Tizenkét évesen dőlt el a sorsom; ekkor került kezembe Sienkiewicz gyönyörű történelmi regénye, a Quo Vadis, melynek bár legalább hússzor nekifutottam (kiskamaszként az első hatvan-valahány oldalon túl sok volt a római lakóház helyiségeinek latin elnevezése), de aztán nem tudtam letenni. Ez nem csak arról határozott, hogy később történelem tanár lettem, hanem arról is, hogy kedvenc városom Róma legyen.

olvass tovább