Kulcsszó keresés /


Szarvasgomba és kaviár jár a pogácsához, ehető arany pedig a kekszhez a Zsolnay Kávéházban

  • 2025. november 14.

A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban különleges délutáni teával várja a vendégeket minden nap. A szálloda gasztrocsapatát Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyve inspirálta, a sós és édes falatok a színes képekkel gazdagon illusztrált kötet oldalainak hangulatát idézik meg küllemükben, a luxus attribútumainak tartott alapanyagokban pedig a kiadvány mondanivalója köszön vissza.

olvass tovább

Biztonságos őszi séták kutyával – állatorvosi tanácsok a Vetrix Vet Biatorbágy rendelőtől

  • 2025. november 11.

Az őszi séták a legtöbb gazdi kedvenc programjai közé tartoznak – hűvös levegő, aranyló levelek, ropogó avar. Mindez idillinek tűnik, ám az őszi természet rejt néhány veszélyt, amelyekre érdemes figyelni, ha négylábú társaddal indulsz útnak. A Vetrix Vet Állatorvosi Rendelő állatorvosai összegyűjtötték, mire kell különösen ügyelned a biztonságos őszi kutyaséták során.

olvass tovább

Magyar vörösbor lett aranyérmes Dél-Koreában

  • 2025. október 24.


Új lendületet kapott a magyar bor exportja Ázsiában. Stratégiai áttörést ért el egy magyar borászat Ázsiában: a villányi Jammertal Borbirtok két aranyérmet nyert a Korea Wine Challenge 2025 nemzetközi versenyen. A Koh-I-Noor Cabernet Sauvignon 2017 és a Koh-I-Noor Cuvée 105.6 2017 sikere a magyar vörösbor exportpiaci esélyeit növeli a feltörekvő kelet-ázsiai régióban.

olvass tovább

Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

  • 2025. október 11.

A hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.

olvass tovább

Őszi koktéltrendek 2025-ben – ízek, színek, irányok

  • 2025. október 01.

Ahogy a levelek aranyba és mélyvörösbe fordulnak, a koktélkultúra is új színt kap. A könnyed nyári italok helyét átveszik a füstös whiskyk, a fűszeres citrusvariációk és az őszi gyümölcsökből készült frissítők. 2025 őszén a bárvilág nemcsak ízekben, hanem hangulatban is változik: erőteljesebb aromák, melegebb tónusok és kísérletező szellemiség jellemzi az itallapokat.

olvass tovább

Kukoricakrémleves pirított garnélával és chilivel

  • 2025. augusztus 30.

Egy elegáns vasárnapi fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. A nyár végén, amikor a piacok még tele vannak friss alapanyagokkal, különösen jólesik egy olyan étel, amely egyszerre könnyed és mégis tartalmas. A kukoricakrémleves pont ilyen: aranyló színe a nyár napsütését idézi, krémes állaga pedig igazi komfortélményt ad.

olvass tovább

Szinte tökéletes, mégis M, mint megosztó – BMW M5

Az elmúlt egy hetet a nemrégiben megjelent BMW M5-tel töltöttem. Mindenféle körülmények között: szakadó esőben, rekkenő hőségben, autópályán, városban, kis kanyargós utakon is volt szerencsém tesztelni ezt a fenevadat. Egy olyan gép ez, amely egyszerre tud kezes bárányként viselkedni, majd hirtelen farkasként ordítani fel, ha úgy tartja kedve.

olvass tovább