Kulcsszó keresés /


Indiai ízélmények

  • 2016. január 30.

Ha szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!

olvass tovább

Márton Napi Borfesztivál

  • 2015. november 01.

Borok, libák, fűszerek alcímmel, egyedi és új programokkal kerül megrendezésre, immáron már ötödször a Márton napi Borfesztivált 2015. november 5-8. között a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával.

olvass tovább

Toszkán szerelem Pesten

  • 2014. október 14.

Egy jó olaszt, nemcsak egy hithű olasz hazafi akar enni, hanem a magyar ember is megkívánja néhanapján. S ha e mellé még egy kis napfényre, vízre és toszkán szellőre is vágyunk, akkor nem kell mást tennünk, csak le kell sétálnunk a Belgrád rakpartra, ahol valóban megérint bennünket a legnagyobb olasz tartomány, fűszerillatú lehelete.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

A pincékbe rejtett csodák helye - X. Tolcsvai Borfesztivál

  • 2013. július 24.

Végy egy gyönyörű történelmi települést a Zemplén szívében, több száz éves múlttal rendelkező pincéket és finom helyi borokat, melynek minden cseppjében ott van a borászok szíve, jól keverd össze, ízlés szerint fűszerezd egy kis helyi vendégszeretettel és máris kész a Tolcsvai Borfesztivál.

olvass tovább

A fűszeres

  • 2012. június 27.

Lássuk, mit főzött nekünk az az ember, aki képes volt világhírnévre szert tenni egy olyan országból, ahol napi négy szakácskönyv jelenik meg!

olvass tovább

Kertieszemiszom Open

  • 2011. március 24.

Benedek a blogját ma alaposan felfűszerezte, hiszen egy igen kívánatos ételt: a füstölt tarjás-csirkés paella elkészítésének történetét (és egy receptjét) járta körbe, szerencsére ismét tekintélyes vizualizációs segédanyaggal párosítva. E téma pedig a kerti eszem-iszom...

olvass tovább