Kulcsszó keresés /


Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa

  • 2025. július 08.

Újabb elismeréssekkel gazdagodott a Botaniq Collection két ikonikus étterme: a hazai gasztronómia egyik legfontosabb eseményén, a Dining Guide Év Étterme Gálán a Bibo Budapest és az Alelí éttermek is díjat vehettek át. Az eseményen a szakma Az Év Szerethető Étterme és Az Év Sommelier-je díjakkal méltatta a két étterem teljesítményét. A napokban megjelent Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig számos további kategóriában választották a szakértők az országos gasztronómia élvonalába a két éttermet.

olvass tovább

Hogyan válhatsz a saját életed múzsájává?

  • 2025. június 28.

Mi lenne, ha a legnagyobb példaképed, a legfőbb inspirációd — TE magad lennél? Egyre többen fáradnak bele abba, hogy állandóan másokhoz mérjék magukat. Instagram profilok, sikersztorik, tökéletesnek tűnő életek… Pedig a legnagyobb erő ott van benned, csak néha elfelejted meglátni.

olvass tovább

Zöld istennő tál – avokádós, pisztáciás, lime-os quinoa bowl

  • 2025. június 21.

Egy tál, ami maga a nyári frissesség, de nem csak a színe miatt. Ez a könnyű, mégis tápláló quinoa bowl a zöld színek ünnepe , benne minden, ami egészséges. Egy kis roppanás, egy kis citrus, egy kis selymesség.
Tökéletes ebédre vagy egy wellness délutánra, ahol nem csak az ízek, de a látvány is inspirál.

olvass tovább

Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Sok mindent kifejez a cím, és azt hiszem, legalább annyira személyes vonatkozású, mint amennyire a főszerepben lévő két, tökéletes paripa adta helyzet. Azt érzem, hogy az elmúlt nagyjából 5,5 éves autós szakmai pályafutásom csúcsára kerültem ezzel a felkéréssel, hogy összehasonlíthatom a kifutó Continental GT-t az újjal. A hibátlant a tökéletessel. A csodálatost a gyönyörűvel. Mindent lehet, főleg, ha nem is az a cél, hogy győztest hirdessünk, hanem a jogos örököst mutassuk be egy különleges korszak után.

olvass tovább

Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Jégbe hűtve: Egészséges nyári italok cukor nélkül

  • 2025. június 01.

Ahogy beköszönt a nyár, ösztönösen a hűsítő italok felé nyúlunk – de egyáltalán nem mindegy, mi kerül a poharunkba. A bolti üdítők sokszor tele vannak hozzáadott cukorral, mesterséges aromákkal és tartósítószerekkel. A jó hír,hogy otthon is könnyedén készíthetsz olyan frissítő italokat, amelyek egyszerre egészségesek, finomak és látványosak.

olvass tovább

Tavaszi spárgakrémleves citrommal és mentával

  • 2025. május 28.

A május a spárga szezonja – és talán nincs is ennél stílusosabb zöldség. Tökéletes alap egy selymes krémleveshez. Ez a recept letisztult, frissítő, mégis meglepően különleges: a citrom és a friss menta adja azt a csavart, amitől nem csak egy gyors ebéd lesz belőle, hanem egy pillanatnyi tavaszi megérkezés.

olvass tovább

Karfiolkrémleves pirított mandulával – tökéletes hétindító könnyedség

  • 2025. május 25.

Van valami megnyugtató abban, ha a hét egy egyszerű, mégis különleges ízzel indul. Ez a karfiolkrémleves nemcsak egészséges és selymesen krémes, de könnyű is – pont olyan, amilyenre egy hétfői napon vágyunk. A pirított mandula roppanóssága kontrasztot ad a lágy textúrához, a szerecsendió és a fokhagyma pedig mélységet visz az ízbe. Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom.

olvass tovább