Kulcsszó keresés /


Vadat és halat…

  • 2016. február 20.

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

olvass tovább

Vendégváró receptek a szilveszter házigazdáinak

  • 2015. december 30.

A szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!

olvass tovább

Egy csipet Itália a város szívében

  • 2015. november 24.

Budapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.

olvass tovább

Az év desszerteseménye cirkuszi hangulatban!

  • 2015. november 12.

Immár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.

olvass tovább

A legjobb hamburgerrecept a világon

  • 2015. október 09.

Ki ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább