Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.09.15-21.

Mi történik a héten? 2025.09.15-21.

Stylelife
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
 - A bűbáj herceg és a királylányok

A bűbáj herceg és a királylányok

 - 7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

Autó & Motor - Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Autó & Motor
 - Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

 - Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
 - Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

  1. Ezt a susogást hallani kell

Ezt a susogást hallani kell

  • 2012. december 10.
  • Komment

Nyár óta susogják gasztromán körökben, hogy a Susogó jobb lett, mint volt. Ez már elég ok, hogy az ízlelőbimbóit szerető ember ismét Pécsre induljon.


Az M6-ost még mindig nem használja senki, úgyhogy két óra alatt könnyedén lent lehet lenni Pestről, és még ha a vacsorád után egyből vissza is indulsz, akkor sem fogsz több időt tölteni az autóban, mint az asztalnál. A Susogó a fine dining pécsi megteremtője, így bőséggel kell időt hagyni a menüsor „kivégzésére”. Arról nem is beszélve, hogy a kilátásra is érdemes félretenni egy fél órát, mert a Mecsek domboldaláról akár Villányig is ellátni, ha tiszta az idő.

Ezt a susogást hallani kell -  -  - beaujolaise, étterem kritika, gasztronómia, macaron, paszternák, susogó étterem pécs,

Fotó: Wéber Tamás


Erre a romantikus helyre költözött vissza egy öt éves kitérő után a Susogó Borvendéglő, amelynek tulajdonosai (Csóra Zsanett és Soós Tamás) a belvárosban ezalatt elindították és országosan ismertté tették az Enoteca Corsót, hogy aztán 2012. június 15-én visszatérhessenek oda, ahol minden kezdődött. Belépve a pécsi csúcsgasztronómia bölcsőjébe egy meghitt családi házba érkezünk. Ha a pult és a terített asztalok nem lennének, csak a könyvespolcot, az olvasószobát és a kanapét látnánk, azt hihetnénk, hogy látogatóba jöttünk valakinek az otthonába. Nem is „illik” csak úgy bejelentkezés nélkül beállítani, mert nem fogunk jól lakni, a Susogóban ugyanis csak foglalás útján lehet asztalhoz jutni. Nem feltétlen azért, mert telt ház van – én egy pénteki vacsorán költöttem el ott, és az asztaltársaságomon kívül más vendég nem volt azon a hideg estén –, hanem azért, mert annyi főre készülnek, amennyire számítanak. Étlap nincs, menüsor van, ami hetente frissül új tematika szerint. A 11-12 féle ételből nagyjából 30-35 tányérral szolgálnak föl egy hét alatt. A hét szerdától vasárnapig tart, ebéd (12-15) és vacsora (18-22) időponttal.


2012. december 7-én a Magyar tarka és a Villányi vörösek hetébe csöppentem és egy csöppet sem bántam. Négyfogásos menümet egy krémes, lágy paszternák levessel kezdtem, amelynek az alternatívája egy tiszta hallé lett volna pirított ponttyal (Hágendorn József halkereskedőtől). A levesek másfél decis, elégséges adagok. A házi majonézzel kínált csirkeláb terrine valamint a gyümölcskompóttal és fekete kagylóval megbolondított mangalicapástétom helyett inkább a kacsamájat kértem, mert mindig azt választom, ha van. Számomra olyan, mint olasz étteremben a tiramisu vagy a carbonara. Sokat elárul. A Susogóban tökéletesen készítették, annyi kérge és annyi lágysága volt, ahogy az ideális. A mellé tett körtemustár szerencsére inkább körtepüré volt, mint dijoni mustár.


A főfogás kvartettjéből egy 13 napja 5 fokon érlelt marharostélyos került elém vörös káposztával és puliszkával. A tenyérnyi hús, közepén egy zsírzárvánnyal omlós és ízletes volt, de nem az évszázad marhája. A puliszkának nagy előnyére vált, hogy nem szilárd, hanem püré állagú volt. Az adag decens, a felár pedig 1000 Ft – a heti kiemelt különlegesség mindig ennyivel drágább. Amúgy a három fogásos menü 3300, a négy kurzus 4400 és így tovább a 7 részes ételsorig, amely 7700 forintba kerül. Mindegyik verzió megéri, bár a benzinköltséggel külön kell számolnod, amennyiben nem Baranya megyei vagy. Ha marad még némi költőpénzed az étterem egyik sarkában kialakított delikátesz polcról otthonra is vásárolhatsz minőségi alapanyagokat.

Ezt a susogást hallani kell -  -  - beaujolaise, étterem kritika, gasztronómia, macaron, paszternák, susogó étterem pécs,
Ezt a susogást hallani kell -  -  - beaujolaise, étterem kritika, gasztronómia, macaron, paszternák, susogó étterem pécs,

Remekbeszabott nyári pillanat: a cukrász fűszernövényt szüretel (Fotó: Wéber Tamás)


És a legjobbat a végére hagytam: a túróbrulée torta fenséges házasítását a sós szilvakompóttal, amelyből elvitelre is kértem egyet, hogy lefekvés előtt újra megkóstolhassam. A desszert Märcz Évi alkotása. A fiatal cukrászlány a Susogóban kezdte pályáját, majd az Enoteca Corso-béli kitérője után visszatért kiindulási pontra, de már önálló cukrászként. A búcsúajándékként készített mini-desszert válogatásában volt mangósajt, sós karamell és olyan parányi macaron, hogy elképzelni sem tudom, hogy lehetett ilyen szabályos formát kinyomni a sütőpapírra.

Ezt a susogást hallani kell -  -  - beaujolaise, étterem kritika, gasztronómia, macaron, paszternák, susogó étterem pécs,
Ezt a susogást hallani kell -  -  - beaujolaise, étterem kritika, gasztronómia, macaron, paszternák, susogó étterem pécs,

Azok a mennyei édesek (amik néha sósak is kicsit)


Meg kell még említeni a Susogó kapcsán a fantasztikus borválasztékot, amelyből szinte a teljes szortiment magyar (de nem csak villányi!) pincékből származik, és amelyből legalább 20 féle pohárral is kérhető, Palkó Gábor hozzáértő tolmácsolásában. Persze azért minden szezonban érkezik pár karton beaujolaise és némi dél-afrikai különlegesség a készletbe, így a Susogó Borvendéglőben az is megtalálja a maga italát, aki külföldi kuriózumra vágyik és az is, aki Pécsi Sört kortyolna.

paszternák

  • beaujolaise étterem kritika gasztronómia macaron paszternák susogó étterem pécs

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    • Stylelife
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
    • Stylelife
    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha
    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Szeretlek, csak nem úgy - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Szeretlek, csak nem úgy
    • Keresd a nőt!
    Önbecsülés kattintásra - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Önbecsülés kattintásra
    • Keresd a nőt!
    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen
    • Keresd a nőt!
    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?
    Azok a tipikus vidéki dolgok
    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!
    A Nő csábít, a Férfi hódít
    Mi történik a héten? 2025.09.15-21.
    A Triumph darabjai a szettek kulcselemei lehetnek
    A legnagyobb hazai üzleteit nyitotta meg a Zara és a Stradivarius az Arena Mallban

    Kapcsolódó cikkek

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Szeretlek, csak nem úgy

    Szeretlek, csak nem úgy

    Önbecsülés kattintásra

    Önbecsülés kattintásra

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    Mi történik a héten?    2025.09.15-21.

    Mi történik a héten? 2025.09.15-21.

    A Triumph darabjai a szettek kulcselemei lehetnek

    A Triumph darabjai a szettek kulcselemei lehetnek

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia