Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 - Mi történik a héten?  2025.11.24-30.

Mi történik a héten? 2025.11.24-30.

Stylenews - Átadták Szoboszlai Dominik viaszfiguráját a Madame Tussauds Budapest produkcióban

Átadták Szoboszlai Dominik viaszfiguráját a Madame Tussauds Budapest produkcióban

Stylenews
Autó & Motor - Elektromos forradalom a Gibraltár árnyékában - Dél-Andalúz kaland az új Toyota bZ4X-szel

Elektromos forradalom a Gibraltár árnyékában - Dél-Andalúz kaland az új Toyota bZ4X-szel

Autó & Motor
 - Ex-akták - Mit gondolnak a nők, és mit a férfiak?

Ex-akták - Mit gondolnak a nők, és mit a férfiak?

Stylenews - Különleges élményekben lehet része azoknak, akik most látogatnak el Tokajba
Ünnepi varázslat a Minaro Hotelben

Különleges élményekben lehet része azoknak, akik most látogatnak el Tokajba
Ünnepi varázslat a Minaro Hotelben

Stylenews
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Autó & Motor - A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

Autó & Motor
Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. STYLENEWS
  2. 10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán...

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.
  • Komment
  1. STYLENEWS
  2. 10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán...

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!


1. Umami
Az "ötödik íz", amely a sós, édes, savanyú és keserű mellett meghatározza az ételek komplexitását. Az umami jellemző a miso levesben, az algában és a shiitake gombában is. Ez az íz a japán konyha esszenciája, amely mélységet és teltséget ad az ételeknek.

2. Kaiseki
A japán haute cuisine, amely szezonális alapanyagokra épít és művészien komponált fogásokból áll. Egy igazi kaiseki menü a természet változásait tükrözi, és az étkezés egyfajta rituálévá válik általa. A NOBU konyhája ezt a koncepciót ötvözi a modern nemzetközi hatásokkal.

3. Sashimi
Friss, nyers hal vagy tenger gyümölcsei, amelyeket gondosan szeletelnek. Az alapanyagok minősége és a szeletelési technika elengedhetetlen. A sashimi az egyik legtisztább formája a tengeri alapanyagok élvezetének, hiszen minden falat a hal természetes ízét hangsúlyozza.

4. Nigiri
Kézzel formázott sushi, amely egy falatnyi rizzsel és friss hallal vagy tenger gyümölcseivel készül. A sushi mesterek évekig tanulják a tökéletes rizs és hal arányát, valamint a formázás precíz mozdulatait.

5. Dashi
Az alaplé, amely a japán konyha szíve. Kombu (alga) és katsuobushi (szárított bonito pehely) alapú fűszerezett lé. A dashi mélységet és umamit ad a leveseknek, mártásoknak és pácoknak, a japán konyha egyik legfontosabb összetevője.

6. Miso
Szójabab erjesztésével készülő paszta, amely levesekben, pácokban és szószokban használatos. A miso fajtájától függően lehet lágy és édes vagy karakteres és sós, így széleskörű felhasználást biztosít a japán konyhában.

7. Tempura
Ropogósra sütött zöldségek vagy tenger gyümölcsei. A könnyed, légies tempuratésztát jéghideg vízzel és minimális keveréssel készítik, hogy elérjék a tökéletes ropogós állagot.

8. Yuzu
A japán citrusgyümölcs, amely frissességet és komplex ízt kölcsönöz az ételeknek és koktéloknak. A yuzu héját és levét is előszeretettel használják, hiszen aromája egyedülállóan illatos és fanyar.

9. Omakase
Az étkezési forma, amikor a vendég teljes mértékben a chefre bízza a menüt. A NOBU Budapestnél is elérhető, egyedi és megismételhetetlen gasztronómiai élményt nyújt. Az omakase étkezés a bizalomról szól, hiszen a séf aznap a legjobb alapanyagokból állítja össze a fogásokat.

10. New Style Japanese

„A "New Style Japanese cuisine" tulajdonképpen a hivatalos megfogalmazása annak a kulináris élménynek, amelyet Nobu Matsuhisa fedezett fel, és amely főképpen a perui és japán ízvilág együttese.” - mondja Schreiner Gábor, a NOBU Budapest executive chefje. „Ez az innovatív irányzat merészen újítja meg a hagyományos japán fogásokat, egzotikus hozzávalók és modern technikák segítségével.”

A japán gasztronómia nem csupán az ízekről, hanem a filozófiáról és a tradícióról is szól. A NOBU Budapest egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy a vendégek felfedezzék ezt a különleges világot, amely a minőség, az innováció és a tradíció tökéletes egyensúlyára épül.

  • japán japán ételek nobu nobu budapest

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - Stylenews, divat, életmód, stílus
10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről
  • Stylenews
10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - Stylelife, divat, életmód, stílus
10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről
  • Stylelife
Japán párkapcsolati szokások
Japán nemzeti ünnepek
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Megbocsátás - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Megbocsátás
  • Keresd a nőt!
Egy introvertált félelmei - Stylelife, divat, életmód, stílus
Egy introvertált félelmei
  • Stylelife
Mindent a nyilas csillagjegyről - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Mindent a nyilas csillagjegyről
  • Keresd a nőt!
A jószívűek mindig megszívják?
Férfiszempont: A kapcsolatainkat hamarabb lecseréljük, mint a saját elgondolásainkat
Itt vagyok - Amikor véget ér a keresés
Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni
A megalázó “tréningek” nem tanító jellegű, szükséges leckék az életben
Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat
Az idősek közül sokan ugyanazok a fiatal suhancok meg fruskák maradnak odabent

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

    Japán párkapcsolati szokások

    Japán párkapcsolati szokások

    Japán nemzeti ünnepek

    Japán nemzeti ünnepek

    Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások

    Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások

    A japán kultúra és gasztronómia találkozása a Sushi Sei-ben!

    A japán kultúra és gasztronómia találkozása a Sushi Sei-ben!

    Drogba vezérletével nyert Elefántcsontpart

    Drogba vezérletével nyert Elefántcsontpart

    Legolvasottabb írások

    Megbocsátás

    Megbocsátás

    Egy introvertált félelmei

    Egy introvertált félelmei

    Mindent a nyilas csillagjegyről

    Mindent a nyilas csillagjegyről

    A jószívűek mindig megszívják?

    A jószívűek mindig megszívják?

    Férfiszempont: A kapcsolatainkat hamarabb lecseréljük, mint a saját elgondolásainkat

    Férfiszempont: A kapcsolatainkat hamarabb lecseréljük, mint a saját elgondolásainkat

    Itt vagyok - Amikor véget ér a keresés

    Itt vagyok - Amikor véget ér a keresés

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    A megalázó “tréningek” nem tanító jellegű, szükséges leckék az életben

    A megalázó “tréningek” nem tanító jellegű, szükséges leckék az életben

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    További cikkek

    Férfiak és a mentális egészség – törődnek-e vele vajon eleget?

    Férfiak és a mentális egészség – törődnek-e vele vajon eleget?

    3 ikonikus filmhelyszín Amerikában, ahová el kell látogatnod

    3 ikonikus filmhelyszín Amerikában, ahová el kell látogatnod

    Ismét a Carlsberg az UEFA válogatott tornáinak hivatalos söre

    Ismét a Carlsberg az UEFA válogatott tornáinak hivatalos söre

    Férfi cipő trendek 2025 – A sneaker nem megy ki a divatból!

    Férfi cipő trendek 2025 – A sneaker nem megy ki a divatból!

    Miért melegszik fel a laptopod?

    Miért melegszik fel a laptopod?

    A GIRO D'ITALIA-VAL LÁTVÁNYOS KERÉKPÁROS NYARAT INDÍT AZ EUROSPORT

    A GIRO D'ITALIA-VAL LÁTVÁNYOS KERÉKPÁROS NYARAT INDÍT AZ EUROSPORT

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia