Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

Autó & Motor
 - Picasso botrányos szerelmi élete

Picasso botrányos szerelmi élete

Autó & Motor - A legtakarékosabb Ranger - Ford Ranger Plug-in Hybrid Wildtrak

A legtakarékosabb Ranger - Ford Ranger Plug-in Hybrid Wildtrak

Autó & Motor
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Stylenews - Két Bib Gourmand csatlakozik a MICHELIN Guide Hungary válogatásához

Két Bib Gourmand csatlakozik a MICHELIN Guide Hungary válogatásához

Stylenews
Stylenews - 3 méter széles és 1,7 méter magas házimozi-kijelzőt mutatott be az LG

3 méter széles és 1,7 méter magas házimozi-kijelzőt mutatott be az LG

Stylenews
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
  1. Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus...

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep

  • 2011. november 12.
  • Komment
  1. Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus...

A klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.


Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok
Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est
ezúttal a roséké volt a főszerep
A klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.
Tíz különleges rosé pezsgő került bemutatásra, egy Colesel prosseco, két Codorniu cava, egy Antech crémant, hazai pincészetektől a Francois President 2007-es évjárata, valamint a J&J Methode Traditionell, illetve négy champagne; a 2006-os Louis Roederer, a Moët &Chandon, a Taittinger és a Bourdaire-Gallois. A különleges gasztronómiai élményről Csizmazia László, a Café57 séfje gondoskodott, aki ezúttal a Pezsgő Világ színeiben álmodott meg ételpárosításokat az egyes tételekhez. Talán a rózsaszín borjúsült málnával, rózsa lekvárral és creme fraiche-el volt a legnépszerűbb, de az angolos hátszín is nagy sikert aratott ropogós vajas pálcikán málnás majonézzel és pattogatott kukoricával.
A visszatérő Pezsgő Világ látogatók már tudják, hogy ezek az események leginkább azt a célt szolgálják, hogy a vendégek minél több pezsgőről kaphassanak benyomást, megízlelhessék azt az életérzést, melyet ezek az italok képviselnek. A szervezők célja, hogy a pezsgőzés itthon is a mindennapok részévé váljon az igényes borfogyasztáshoz hasonlóan. Ezért is tartják fontosnak, hogy ezeken az eseményeken szakmai támogatás mellett lehet kóstolni, minden kiállító felkészült, szakavatott kollégával képviselteti magát a rendezvényen. Ezúttal például a Francois pezsgő képviseletében Romsics László nemzetközi borakadémikus, a Törley és a György Villa borok főborásza, az Institute of Masters of Wine iskola hallgatója volt jelen. A szervezők azt ígérik, hogy 2012-ben is több alkalommal rendeznek majd ilyen pezsgő hangulatú estet, ezért érdemes a facebook.com/pezsgovilag vagy a pezsgovilag.hu oldalon követni a bejegyzéseiket.
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Szakmai résztvevők

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Csizmazia László, séf

Tanuló éveit a volt Vörös Csillag szállodában töltötte 1983-1989 között

Nemzetközi tapasztalata:
Németország 1989 (2 hónap)
Olaszország 1991 (2 hónap)
Hollandia 1992 (1 év)

Hazai munkahelyek:
Udvarház étterem 1990-1998 (szakács)
Cosmo étterem 1998-2002 (konyhafőnök helyettes)
Ybl palota Herend Klub étterem 2002-2003 (konyhafőnök helyettes, konyhafőnök)
Colombus Pub 2003-2004 (konyhafőnök)
Cafe 57 2004-2006 (konyhafőnök)
Avocado étterem 2006-2007 (konyhafőnök)
Cafe 57 és Porcellino Grasso 2007-től (konyhafőnök)

Filozófiája:
"Én csak egyszerűen jól szeretnék főzni, minden magasröptű, szakmaiaskodó érvek nélkül, a piacon fellelhető legjobb minőségű és legfrissebb alapanyagokkal dolgozni. Nem szeretem a világtájak konyháit keverni. Szerintem nincs olyan étel, ami elcsépelt lenne, csak rosszul és rosszkor elkészített étel létezik."

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Romsics László
nemzetközi borakadémikus


A Francois pezsgő képviseletében volt jelen az eseményen. 
László 1995-től dolgozik jelenlegi munkahelyén, kezdetben technológusként, majd a Törley és a György Villa borok főborászaként a Törley Pezsgőpincészetnél. 
2003-ban Londonban szerzett diplomát a Wine and Spirit Education Trust-nál.
2003-tól az Institute of Masters of Wine iskola hallgatója, jelenleg a Wine and Spirit Education Trust hazai oktatója.
Szakmai tapasztalatai jó részét külföldön szerezte: Chile, Ausztrália, Új-Zéland, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Czipó Balázs
Bor és Más Kft.
ügyvezető, bor és pezsgő szakértő


A Taittinger Champagne, Crémant Antech Limoux és a Bourdaire - Gallois Champagne márkák képviseletében vett részt a rendezvényen
Tanulmányait a Gödöllői Agrár Tudományi Egyetem gazdasági mérnök szakán végezte
Pályáján Zilai Zoltán, a Magyar Borkultúra Kht. elnöke, nemzetközi borbíra indította el
1991 - Budapest második borszaküzletének üzletvezetője a belvárosban
1994 - Saját szaküzlet nyitása
2007 - Bor és Más Kft. kis és nagykereskedő cég egyik alapítója és tulajdonosa
A hazai pezsgőkultúra építéséért végzett munkája elismeréséért 2010-ben Törley lovaggá avatták
A Pezsgő Világ rendezvénysorozat egyik kezdeményezője, szervezője

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Marczingós Zoltán
Bor és Más Kft.
ügyvezető, bor és pezsgő szakértő


A Taittinger Champagne, Crémant Antech Limoux és a Bourdaire - Gallois Champagne márkák képviseletében vett részt a rendezvényen
15 éve bor és pezsgő kereskedéssel foglalkozik, szenvedélye Champagne
2007 - Bor és Más Kft. kis és nagykereskedő cég egyik alapítója és tulajdonosa
A hazai pezsgőkultúra építéséért végzett munkája elismeréséért 2010-ben Törley lovaggá avatták
A Pezsgő Világ rendezvénysorozat egyik kezdeményezője, szervezője
  • gasztronómia pezsgő Pezsgő Világ Est rosé

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t! - Stylelife, divat, életmód, stílus
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
A pezsgőfogyasztás előnyei
Heti Top 10A hét legjobb írásai
A sivár szavak világa - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A sivár szavak világa
  • Keresd a nőt!
Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy? - Stylelife, divat, életmód, stílus
Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy?
  • Stylelife
Képtelen vagyok létezni nélküle - A traumás kötődésről - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Képtelen vagyok létezni nélküle - A traumás kötődésről
  • Keresd a nőt!
A pasik tényleg elhiszik, hogy a szétfilterezett képek mögötti nő a valóságban is úgy néz ki
Mit jelent egy manipulátor bocsánatkérése?
Az, hogy 'ügyes vagy' nem dícséret
A boldogság a hálával kezdődik
Mindful Things: 3 Tipp az őszi stressz kezelésre
Történeteink addig ismétlődnek, amíg így vagy úgy rá nem jövünk a megoldásra - Fejlődésre hívnak
A legtakarékosabb Ranger - Ford Ranger Plug-in Hybrid Wildtrak

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A  pezsgőfogyasztás előnyei

    A pezsgőfogyasztás előnyei

    Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

    Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Legolvasottabb írások

    A sivár szavak világa

    A sivár szavak világa

    Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy?

    Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy?

    Képtelen vagyok létezni nélküle - A traumás kötődésről

    Képtelen vagyok létezni nélküle - A traumás kötődésről

    A pasik tényleg elhiszik, hogy a szétfilterezett képek mögötti nő a valóságban is úgy néz ki

    A pasik tényleg elhiszik, hogy a szétfilterezett képek mögötti nő a valóságban is úgy néz ki

    Mit jelent egy manipulátor bocsánatkérése?

    Mit jelent egy manipulátor bocsánatkérése?

    Az, hogy 'ügyes vagy' nem dícséret

    Az, hogy 'ügyes vagy' nem dícséret

    A boldogság a hálával kezdődik

    A boldogság a hálával kezdődik

    Mindful Things: 3 Tipp az őszi stressz kezelésre

    Mindful Things: 3 Tipp az őszi stressz kezelésre

    Történeteink addig ismétlődnek, amíg így vagy úgy rá nem jövünk a megoldásra - Fejlődésre hívnak

    Történeteink addig ismétlődnek, amíg így vagy úgy rá nem jövünk a megoldásra - Fejlődésre hívnak

    További cikkek

    Együttélni vagy házasodni, ez itt a kérdés!

    Együttélni vagy házasodni, ez itt a kérdés!

    Csíra kavalkád

    Csíra kavalkád

    Ribéryvel is szexelt, hogy szexi fehérneműket tervezhessen

    Ribéryvel is szexelt, hogy szexi fehérneműket tervezhessen

    Gyógyulj sörrel!

    Gyógyulj sörrel!

    Bonyolódnak a kapcsolatok

    Bonyolódnak a kapcsolatok

    Elmélkedjünk!

    Elmélkedjünk!

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia