Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.09.15-21.

Mi történik a héten? 2025.09.15-21.

Stylelife
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
 - A bűbáj herceg és a királylányok

A bűbáj herceg és a királylányok

 - 7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

Autó & Motor - Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Autó & Motor
 - Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

 - Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
 - Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

  1. Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus...

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep

  • 2011. november 12.
  • Komment
  1. Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus...

A klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.


Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok
Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est
ezúttal a roséké volt a főszerep
A klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.
Tíz különleges rosé pezsgő került bemutatásra, egy Colesel prosseco, két Codorniu cava, egy Antech crémant, hazai pincészetektől a Francois President 2007-es évjárata, valamint a J&J Methode Traditionell, illetve négy champagne; a 2006-os Louis Roederer, a Moët &Chandon, a Taittinger és a Bourdaire-Gallois. A különleges gasztronómiai élményről Csizmazia László, a Café57 séfje gondoskodott, aki ezúttal a Pezsgő Világ színeiben álmodott meg ételpárosításokat az egyes tételekhez. Talán a rózsaszín borjúsült málnával, rózsa lekvárral és creme fraiche-el volt a legnépszerűbb, de az angolos hátszín is nagy sikert aratott ropogós vajas pálcikán málnás majonézzel és pattogatott kukoricával.
A visszatérő Pezsgő Világ látogatók már tudják, hogy ezek az események leginkább azt a célt szolgálják, hogy a vendégek minél több pezsgőről kaphassanak benyomást, megízlelhessék azt az életérzést, melyet ezek az italok képviselnek. A szervezők célja, hogy a pezsgőzés itthon is a mindennapok részévé váljon az igényes borfogyasztáshoz hasonlóan. Ezért is tartják fontosnak, hogy ezeken az eseményeken szakmai támogatás mellett lehet kóstolni, minden kiállító felkészült, szakavatott kollégával képviselteti magát a rendezvényen. Ezúttal például a Francois pezsgő képviseletében Romsics László nemzetközi borakadémikus, a Törley és a György Villa borok főborásza, az Institute of Masters of Wine iskola hallgatója volt jelen. A szervezők azt ígérik, hogy 2012-ben is több alkalommal rendeznek majd ilyen pezsgő hangulatú estet, ezért érdemes a facebook.com/pezsgovilag vagy a pezsgovilag.hu oldalon követni a bejegyzéseiket.
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,
Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Szakmai résztvevők

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Csizmazia László, séf

Tanuló éveit a volt Vörös Csillag szállodában töltötte 1983-1989 között

Nemzetközi tapasztalata:
Németország 1989 (2 hónap)
Olaszország 1991 (2 hónap)
Hollandia 1992 (1 év)

Hazai munkahelyek:
Udvarház étterem 1990-1998 (szakács)
Cosmo étterem 1998-2002 (konyhafőnök helyettes)
Ybl palota Herend Klub étterem 2002-2003 (konyhafőnök helyettes, konyhafőnök)
Colombus Pub 2003-2004 (konyhafőnök)
Cafe 57 2004-2006 (konyhafőnök)
Avocado étterem 2006-2007 (konyhafőnök)
Cafe 57 és Porcellino Grasso 2007-től (konyhafőnök)

Filozófiája:
"Én csak egyszerűen jól szeretnék főzni, minden magasröptű, szakmaiaskodó érvek nélkül, a piacon fellelhető legjobb minőségű és legfrissebb alapanyagokkal dolgozni. Nem szeretem a világtájak konyháit keverni. Szerintem nincs olyan étel, ami elcsépelt lenne, csak rosszul és rosszkor elkészített étel létezik."

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Romsics László
nemzetközi borakadémikus


A Francois pezsgő képviseletében volt jelen az eseményen. 
László 1995-től dolgozik jelenlegi munkahelyén, kezdetben technológusként, majd a Törley és a György Villa borok főborászaként a Törley Pezsgőpincészetnél. 
2003-ban Londonban szerzett diplomát a Wine and Spirit Education Trust-nál.
2003-tól az Institute of Masters of Wine iskola hallgatója, jelenleg a Wine and Spirit Education Trust hazai oktatója.
Szakmai tapasztalatai jó részét külföldön szerezte: Chile, Ausztrália, Új-Zéland, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Czipó Balázs
Bor és Más Kft.
ügyvezető, bor és pezsgő szakértő


A Taittinger Champagne, Crémant Antech Limoux és a Bourdaire - Gallois Champagne márkák képviseletében vett részt a rendezvényen
Tanulmányait a Gödöllői Agrár Tudományi Egyetem gazdasági mérnök szakán végezte
Pályáján Zilai Zoltán, a Magyar Borkultúra Kht. elnöke, nemzetközi borbíra indította el
1991 - Budapest második borszaküzletének üzletvezetője a belvárosban
1994 - Saját szaküzlet nyitása
2007 - Bor és Más Kft. kis és nagykereskedő cég egyik alapítója és tulajdonosa
A hazai pezsgőkultúra építéséért végzett munkája elismeréséért 2010-ben Törley lovaggá avatták
A Pezsgő Világ rendezvénysorozat egyik kezdeményezője, szervezője

Rózsaszín pillanatok - Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est, ezúttal a roséké volt a főszerep -  -  - gasztronómia, pezsgő, Pezsgő Világ Est, rosé,

Marczingós Zoltán
Bor és Más Kft.
ügyvezető, bor és pezsgő szakértő


A Taittinger Champagne, Crémant Antech Limoux és a Bourdaire - Gallois Champagne márkák képviseletében vett részt a rendezvényen
15 éve bor és pezsgő kereskedéssel foglalkozik, szenvedélye Champagne
2007 - Bor és Más Kft. kis és nagykereskedő cég egyik alapítója és tulajdonosa
A hazai pezsgőkultúra építéséért végzett munkája elismeréséért 2010-ben Törley lovaggá avatták
A Pezsgő Világ rendezvénysorozat egyik kezdeményezője, szervezője
  • gasztronómia pezsgő Pezsgő Világ Est rosé

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
  • Stylelife
A  pezsgőfogyasztás előnyei - Stylelife, divat, életmód, stílus
A pezsgőfogyasztás előnyei
  • Stylelife
Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Szeretlek, csak nem úgy - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Szeretlek, csak nem úgy
  • Keresd a nőt!
Önbecsülés kattintásra - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Önbecsülés kattintásra
  • Keresd a nőt!
Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel - Stylelife, divat, életmód, stílus
Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel
  • Stylelife
4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen
Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?
Azok a tipikus vidéki dolgok
Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!
A Nő csábít, a Férfi hódít
Mi történik a héten? 2025.09.15-21.
A Triumph darabjai a szettek kulcselemei lehetnek

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A  pezsgőfogyasztás előnyei

    A pezsgőfogyasztás előnyei

    Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

    Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Legolvasottabb írások

    Szeretlek, csak nem úgy

    Szeretlek, csak nem úgy

    Önbecsülés kattintásra

    Önbecsülés kattintásra

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    Mi történik a héten?    2025.09.15-21.

    Mi történik a héten? 2025.09.15-21.

    További cikkek

    Együttélni vagy házasodni, ez itt a kérdés!

    Együttélni vagy házasodni, ez itt a kérdés!

    Csíra kavalkád

    Csíra kavalkád

    Ribéryvel is szexelt, hogy szexi fehérneműket tervezhessen

    Ribéryvel is szexelt, hogy szexi fehérneműket tervezhessen

    Gyógyulj sörrel!

    Gyógyulj sörrel!

    Bonyolódnak a kapcsolatok

    Bonyolódnak a kapcsolatok

    Elmélkedjünk!

    Elmélkedjünk!

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia