Kulcsszó keresés /


Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

  • 2025. október 15.

A rohanó napokban ritkán jut idő egy hosszú, többfogásos vacsorára de az egyszerűség nem kell, hogy a minőség rovására menjen. Ez a mediterrán hangulatú egytálétel minden szempontból a „kevesebb több” elvét követi: könnyű, tápláló, és pont annyira színes, mint amennyire egészséges. A friss zöldségek, az omlós csirkemell és az illatos fűszerek együtt egy olyan harmóniát alkotnak, amitől az egész konyha megtelik a mediterrán életérzés illatával – anélkül, hogy órákig állnál a tűzhely mellett. Tökéletes választás egy stresszes munkanap után, vagy könnyed ebédnek is.

olvass tovább

Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

  • 2025. október 11.

A hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.

olvass tovább

Mediterrán quinoa bowl sült zöldségekkel és fetával

  • 2025. szeptember 22.

Hétfőn valahogy mindannyian könnyedebb, egészségesebb ételekre vágyunk olyasmire, ami energiát ad, mégsem terhel meg. A mediterrán konyha frissessége és színei tökéletes inspirációt jelentenek egy stílusos hétindító fogáshoz. Ez a quinoa bowl egyszerre laktató, és diétás.

olvass tovább

Kukoricakrémleves pirított garnélával és chilivel

  • 2025. augusztus 30.

Egy elegáns vasárnapi fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. A nyár végén, amikor a piacok még tele vannak friss alapanyagokkal, különösen jólesik egy olyan étel, amely egyszerre könnyed és mégis tartalmas. A kukoricakrémleves pont ilyen: aranyló színe a nyár napsütését idézi, krémes állaga pedig igazi komfortélményt ad.

olvass tovább

Lecsó újragondolva – a nyár esszenciája egy tányéron

  • 2025. augusztus 17.

A lecsó a magyar konyha igazi ikonja: egyszerű, sokoldalú és mindig szezonban van. De vajon hogyan lehet a klasszikusból olyan fogást varázsolni, ami méltó egy stílusos nyári asztalhoz? Mutatjuk a receptet, amelyben megmarad a hagyományos ízvilág, de egy kis csavarral elegáns élménnyé válik.

olvass tovább

Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet

  • 2025. július 25.

Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.

olvass tovább

Csak még egy esélyt

Nem tudom, miért népszerű mostanában az a felfogás, hogy akinek egyszer kellettünk, annak mindig fogunk. Hogy hiába lökjük el magunktól, mintha csak egy tekegolyó lenne, mindig lesz még egy utolsó utáni esélyünk arra, hogy visszakússzunk hozzá.

olvass tovább

Királyék egyesített csapata, a Sponsi kapta az 57. Kékszalag KPMG Fair Play-díját

  • 2025. július 13.

A szombati díjátadóval zárult le az idei 57. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amely a több mint harminc hajóosztály versenye mellett ezúttal is számos parti programmal, fesztiválhangulattal színesítette a Balaton-parti nyarat. A rendezvény legjobbjai között nemcsak a leggyorsabb katamarán, egytestű hajó, női csapat vagy a legidősebb és legfiatalabb versenyzők részesültek elismerésben, hanem idén is átadták a sportszerűséget, összefogást jutalmazó KPMG Fair Play-díjat.

olvass tovább