Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére
Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
	Hűsítő gyümölcsleves
	(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
A nyári melegben, ha nem kívánjuk a meleg ételeket, akár önmagában is fogyaszthatjuk az alábbi gyümölcslevest. A receptben felhasznált gyümölcsök mellett természetesen más idénygyümölcsökkel is készíthetjük. Szederrel, őszibarackkal és szilvával is finom.
Hozzávalók 5 adaghoz:
	- 1 l 100%-os narancslé
	- 2dl rizstejszín
	- 2 evőkanál méz
	-1 rúd vanília
	- 200 g cseresznye
	- 200 g körte
A narancslevet elkeverjük a rizstejszínnel, majd ízlés szerint adunk hozzá mézet és egy vaníliarúd kikapart belsejét is hozzákeverjük. A cseresznyét kimagozzuk, a körtét felkockázzuk, és a leveshez adjuk. Jól behűtve kínáljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
 
             
				 
	 
	 
                           
                           
                           
                           
                           
                           
                           
                           
                           
                           
                             
                             
			 
			 
				 
				 
				 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Szólj hozzá a cikkhez