Mennyei Banánkenyér recept
Nagyon szeretek sütni, illetve új recepteket kipróbálni, de természetesen akad olyan sütemény is, amit többször kell elkészítenem ahhoz, hogy jól sikerüljön! A banánkenyér például pontosan ilyen; hiszen eddig mindig ragacsos vagy túl folyós lett a végeredmény.
Most azonban egy olyan receptet találtam, melynek segítségével ez a probléma teljesen jól kiküszöbölhető volt; így gondoltam Veletek is megosztom, hogy mi az elkészítés menete, ha már nekem így bevált!
Hozzávalók:
3 db  banán
7.5dkg vaj
 2 tk sütőpor
1 csipet só
12 dkg cukor
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
19 dkg finom liszt
1 ek burgonyakeményítő
2 ek dióbél
2 ek étcsokoládé csepp
Elkészítés:
Vajjal kenjünk ki - vagy sütőpapírral béleljünk ki, egy kb. 10x20 cm-es mélyebb sütőformát. 
Tegyük egy tálba a banánokat egy tálba, és törjük össze egy villával őket, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek. 
Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan keverjük el.  
Mérjük ki a lisztet, keverjük el benne a sütőport és a sót, majd ezt szitáljuk a banános keverékre. 
Adjuk hozzá a diót és a csokoládét, és aztán az egészet keverjük át. 
A tésztát öntsük sütőformába, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át süssük. 
Miután hagyjuk kihűlni az igazán ízletes és finom banánkenyerünket egy mennyei nassolni valóba haraphatunk bele.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
            
				
	
	
                          
                          
                          
                          
                          
                          
                          
                          
                          
                          
                            
		
			
			
				
				
				
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
Szólj hozzá a cikkhez