ÉLETÉRZÉS / Mindent egymásért


Aki szeret, az jelen van

Mit az, hogy jelenlét? Az, hogy jelen vagy az életemben. Nem fizikai jelenlétre gondolok, és nem arra, hogy a lelkünk már régen nem kapcsolódik, de te mégis maradsz, mert gyáva vagy borítani, a testedet elhordani a közös életterünkből. Ez nem jelenlét. Ez csak kényszer, opció, jelenleg nincs jobb nálam. Ezért járkálsz lábujjhegyen a kiüresedett kapcsolatunk csendjében, nem vagy jelen, csak úgy viselkedsz.

olvass tovább

Férfiszempont: Férfi ego, női ego

Tapasztalat szerint, a férfiak "egosabban" működnek, mint a Nők. Egy szakítás után például egy nő képes telesírni egy százas papírzsebkendőt néhány óra leforgása alatt, sőt, ezt a műveletet napokig, vagy akár hetekig is gyakorolja. De!

olvass tovább

Így szabadulj meg a nárcisztikus játszmáitól

  • 2023. október 01.

Egy nárcisztikus személy befolyásától való menekülés az egyik legnagyobb kihívás, amin kapcsolati szinten valaki keresztülmehet. Óriási erőt, bátorságot és öntudatot igényel, hogy megszabadulj a köréd fonódott láncaitól. A figyelmen-kívül hagyás valószínűleg az egyik legjobb stratégia.

olvass tovább

Egy egészséges párkapcsolat nem szorít

  • 2023. szeptember 30.

Annyiszor beszélünk arról, hogy mi mutat arra, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz, azonban annál kevesebb szó esik arról, hogy milyen, amikor végre egy olyan kapcsolatban találjuk magunkat, ahol egészséges dinamika működik.

olvass tovább

Ezért vonzod a toxikus kapcsolatokat

  • 2023. szeptember 29.

Szeretnél valakit, aki jól bánik veled, egy olyan lélektársat, akivel tényleg működik az egész. És mégis, folyamatosan olyan emberek mellett találod magad, akik toxikusan hatnak rád. Nem bánnak jól veled, nem szeretik ugyanazokat a dolgokat, mint te, és te azon töprengsz, hogy vajon mi az oka annak, hogy mindig ilyen partnerekbe ütközöl. Ha folyamatosan ilyen kapcsolataid vannak, akkor előfordulhat, hogy ennek benned van az indulópontja.

olvass tovább

Már nem kell féltened, melletted biztonságban vagyok

A körúton sétálok, kék a kabátom, a térdem fölé ér, a derekamon ugyanilyen kobaltkék öv. A nyakamban azúrkék, libbenő kendő, a cipőm is ugyanilyen. Sosem szerettem a kék árnyalatait igazán. Lehet, hogy tudatosan belső harmóniára, egyensúlyra törekszem ebben a a nagy kékségben? Itt van ő is, már meg sem lepődöm, hogy újra összefutunk, egészen megszoktam az időnkénti véletlen találkozásainkat, és tudom, még mindig felelősséget érez irántam.

olvass tovább