ÉLETÉRZÉS / Mindent egymásért


Az idős lelkek találkozása

  • 2023. június 20.

Az öreg lelkek mindig egy szinttel mélyebben élnek meg mindent a világból. Sokkal szenzitívebbek és sokan vannak egyedül, talán pontosan amiatt, mert számukra a párválasztás nem egyszerű feladat. Nehezen érti őket a külvilág, még akkor is, ha látszólag sok ember veszi őket körül.

olvass tovább

Tényleg te teremtesz az életedben minden rosszat?

Előfordult már veled, hogy történt valami rossz - baleset, betegség, kapcsolati válság, pénzügyi csőd stb – és egy mindentudó, „beavatott” ismerősöd közölte veled, hogy ezt te teremtetted magadnak? Hogy érezted magad ezek után? Jobb lett? Erőre kaptál? Vagy az amúgy sem könnyű helyzetedet még tetézte egy rakás alkalmatlanságérzés, bűntudat, szégyen és a félelem attól, hogyha valamit rosszul csinálsz akkor majd folyamatosan katasztrófákat fogsz „bevonzani”?

olvass tovább

Bizalom nélkül nincs működőképes párkapcsolat

  • 2023. június 15.

Nem kérdés, hogy manapság egyre gyengébb lábakon állunk bizalom terén. Sajnos a világ változik, és az emberek egyre megbízhatatlanabbá válnak, ennek eredménye pedig ösztönösen a bizalmatlanság. Azt azonban fontos tudni, hogy egyetlen kapcsolat sem mélyülhet el ennek hiányában. Ha képtelen vagy bizalmat szavazni a partnerednek, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mi áll ennek a hátterében.

olvass tovább

A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

  • 2023. június 14.

Sokan csak ülnek és úgy várják, hogy a boldogság megtalálja őket, mint a sültgalambot, ami sosem repül a szánkba Másokat hibáztatnak boldogtalan életükért. Azt azonban nem veszik észre, hogy lehetne sokkal rosszabb sorsuk is. Elfelejtik azt a nagyon fontos dolgot, hogy a boldogság bennünk található, így ez egy tudatos döntés, amit meghozunk.

olvass tovább

Miért mérgező a túltolt pozitivitás?

„Bármit el tudsz érni, csak akarnod kell!” „Mindenre is képes vagy!” „Hálás lehetsz azoknak, akik bántottak, mert megerősítettek.” „Csak találd ki, mit szeretnél, és az univerzum megadja neked.” Lassan már a csapból is folynak ezek a „pozitív gondolatoknak” csúfolt ostobaságok. Azért mérgezőek, mert nem igazak. Sokan mégis elhiszik őket, hinni akarnak bennük, ettől remélve a változást, a boldogságot. Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

olvass tovább

A férfi - nő barátságról, ami igenis létezik

  • 2023. június 13.

Sokan azt mondják, hogy nőként férfiakkal barátkozni értelmetlen, hiszen a férfi-női barátság egyszerűen lehetetlen. Nos, sztereotípiák ide vagy oda, a nők között gyakran felbukkanó rivalizálás idegesítő, és fárasztó, így hát nem csoda, ha időnként mégis esélyt adunk a pasikkal való barátságnak is. Egy értelmes férfi sokban hozzájárulhat ahhoz, hogy fejlődjön a személyiségünk.

olvass tovább