ÉLETÉRZÉS / Mindent egymásért


A boldogságot nem máshol, hanem magunkban kell megtalálni - Dolgok, amiket külföldre költözés után megtanultam

  • 2022. szeptember 29.

Egy új országba való költözés sokszor az egyik legizgalmasabb dolog, ami felrázza az életünket, átkalibrál minket, és felfedi önmagunk olyan részeit, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek. Íme néhány értékes tanulság, amit megtanultam, amikor úgy döntöttem belevágok és új életet kezdek egy idegen országban család és barátok nélkül.

olvass tovább

Amikor mindegyik kapcsolat szerelem - A társfüggőség jelei

  • 2022. szeptember 27.

Egy boldog párkapcsolat nagyon jó dolog az ember életében. A viták jelenléte teljesen természetes, sokszor építő jellegűek és hozzátartoznak egy pár életéhez. A minden napos vita viszont már nem számít egészségesnek, ha ennek ellenére is a kapcsolat részese maradsz, teszed ezt úgy, hogy egyéb nyomós tényezők ezt nem indokolják, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy kapcsolatfüggő lehetsz.

olvass tovább

Alattomos bűntudatkeltés? - Így éri el egy manipulátor, hogy bűntudatod legyen

  • 2022. szeptember 27.

A manipulátorok mesterien képesek az ujjaik köré tekerni szinte bárkit és a maguk sunyi módján elérni, hogy mindent megússzanak. Az egyik kedvenc fegyverük a bűntudatkeltés. Míg a bűntudat egyes formái egészségesek, mások nem. Amivel a manipulátorok játszanak az viszont nagyon is árthat az önértékelésnek. Kételyeket ébreszthet és elbizonytalaníthat. Minden módon mérgező. De hogyan is csinálják mindezt?

olvass tovább

Miért fontos az, hogy megtanulj nemet mondani?

  • 2022. szeptember 26.

Mindannyian szeretnénk, hogy szeressenek és elfogadjanak bennünket. Társas lények vagyunk és természetünkből fakad, hogy kapcsolatba szeretnénk lépni másokkal a lehető legmegfelelőbb módon. Mi lehet jobb módja ennek, mint mindig elérhetőnek lenni, amikor szükség van ránk, támogatni másokat, és soha nem mondani „nem”-et. Nos sajnos a probléma ezzel az, hogy ez hosszú távon tönkreteheti az életedet és az egészségedet is.

olvass tovább

Párkapcsolat vagy szimbiózis?

„Olyan, mintha egy test és egy lélek lennénk a párommal.” „Ő a mindenem, és én vagyok az ő mindene.” „Mindent együtt csinálunk.” „Nélküle az élet elképzelhetetlen.” Első hallásra romantikusnak tűnnek ezek a mondatok. Ha jobban belegondolunk a jelentésükbe, akkor viszont már egészen más színezetet kapnak.

olvass tovább

Miért az autentikus, egyenes emberek azok, akikkel érdemes kapcsolódni?

  • 2022. szeptember 20.

Egy kihívásokkal teli világban élünk. Az élet gyakran nehéz és konfrontáló lehet. Leggyakrabban korlátokat kell állítanunk. Ahhoz, hogy mindent át tudjunk vészelni, fontos, hogy legyenek körülöttünk olyan emberek, akik szeretni és támogatnak fognak minket. Olyan emberek, akik mindig őszinték lesznek velünk és gondoskodnak arról, hogy a helyes úton haladunk. Mert ezek az őszinte emberek, valóban a legjobb emberek.

olvass tovább

Aki szeret, az jelen van

Mit az, hogy jelenlét? Az, hogy jelen vagy az életemben. Nem fizikai jelenlétre gondolok, és nem arra, hogy a lelkünk már régen nem kapcsolódik, de te mégis maradsz, mert gyáva vagy borítani, a testedet elhordani a közös életterünkből. Ez nem jelenlét. Ez csak kényszer, opció, jelenleg nincs jobb nálam. Ezért járkálsz lábujjhegyen a kiüresedett kapcsolatunk csendjében, nem vagy jelen, csak úgy viselkedsz.

olvass tovább