ÉLETÉRZÉS / Mindent egymásért


Ne rekedj meg energiarabló kapcsolatokban!

Vannak emberek, akiket úgy kell hátrahagynunk, hogy vissza sem nézünk a vállunk fölött. Nem akarjuk látni a pillantásukat, egyetlen képet sem akarunk őrizni róluk. A közösen megélt pillanatokat szemétlapátra söpörnénk, alakja a közös fotókon elhalványul, üres, fehér folt marad a helyén.

olvass tovább

'Ennek így kellett lennie.' - Mondjuk, miközben szépen átverjük saját magunkat

  • 2022. március 18.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a valódi kapcsolódás az emberek között a kommunikációval jön létre. Hiszünk is abban, hogy ez tud kialakítani kötődéseket, mélységeket. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon mi az oka annak, hogy bizonyos helyzetekben még mindig nem azt mondjuk ki, amit érzünk vagy gondolunk. Feltéve, hogy egyáltalán kimondunk bármit is, mert sok esetben csak hallgatunk.

olvass tovább

Megfelelési kényszer, empátia vagy lustaság? Miért színlelik a nők az orgazmust?

  • 2022. március 17.

Tény, hogy a szexuális élet privát dolog és általában két emberre tartozik, azonban a témakörre összességében még mind a mai napig sokan tabuként tekintenek, pedig talán, ha többet beszélnénk róla, akkor meglehetősen sok gátat, szorongást felszabadítana az emberekben. Például érdemes lehet beszélni arról, hogy a nők miért színlelik időnként az orgazmust? Megfelelési kényszer vagy éppen empátia? Szeretnének minél hamarabb szabadulni az adott helyzetből? Így szeretnének a férfiaknak segíteni?

olvass tovább

Férfiszempont: Szülői elnyomástól szenvedsz felnőttként?

Munkám során az egyik leggyakoribb probléma az az, hogy az illető ugyan már 25-30-40 éves, de a szülő még mindig beleszól az életébe és ezzel elveszi a jogát (akarva-akaratlanul) attól, hogy felépíthessen egy egészséges önképet, attól, hogy megerősödjön és egyedül bontogassa a szárnyait. Sőt mi több ezzel önbizalomhiányt és további belső problémákat okoz neki.

olvass tovább

Hogyan kezeld a partnered által megsértett érzéseidet?

  • 2022. március 12.

Az egyik legmélyebb konfliktusforrás egy kapcsolatban akkor jelentkezik, amikor a bizalom sérül. Amikor úgy érezzük, hogy megbántott vagy becsapott minket a partnerünk, sokan közülünk az árulás érzését tapasztaljuk. Az érzelmek széles skáláját válthatja ki, ha úgy érezzük, hogy valaki, akivel biztonságban éreztük magunkat, váratlanul másképp áll hozzánk. Ebben a zaklatott állapotban nehéz lehet megbirkózni a saját belső tapasztalatainkkal, nemhogy megoldani a problémát a másik személlyel.

olvass tovább

Történetek férfiaktól - avagy ezért csaltam meg a páromat

  • 2022. március 11.

A hűtlenség egy nehezen feldolgozható traumatikus élmény olykor mind a két fél számára. Persze az is előfordul, hogy az ember megbotlik, aztán tanul belőle és a kapcsolat megmentéséért erőfeszítéseket tesz. Egy dolog biztos, a megcsalás mögött mindig áll valamilyen magyarázat. De vajon ki és miért csalta meg a párját? Ezeket hallgattuk meg a férfiak oldaláról.

olvass tovább