ÉLETÉRZÉS / Mindent egymásért


Valóban létezik a monogámia? Vagy csak mi erőltetjük magunkra?

  • 2023. július 22.

Bár alapvetően azt gondolnánk, hogy az életünk és a körülöttünk lévő világ minden tekintetben megváltozott az elmúlt évtizedekben, azonban számos tanulmány szerint a mai 20-38 év közöttiek is hisznek az igaz szerelemben, és hosszú távú, boldog, harmonikus párkapcsolatra vágynak. A kiegyensúlyozottságnak része a monogámia is, azonban éppen ez a pontja a kapcsolatoknak, amely oly sok változáson ment keresztül. Monogámnak lenni manapság cseppet sem azt jelenti, mint ötven évvel ezelőtt.

olvass tovább

Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

  • 2023. július 13.

Néha annyira küzdünk azért, hogy a környezetünk semmit se észleljen az aktuális lelki állapotunkból, hogy szinte még mi magunk is elhisszük, hogy minden rendben, miközben épp a világunk omlik össze. De mikor jutottunk el oda, hogy szégyen felvállalni azt, ha éppen nem vagyunk a topon? Mikor lett a világ annyira felületes, hogy el akarjuk fedni a vívódásainkat, és ezzel együtt saját magunkat is?

olvass tovább

Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

  • 2023. július 13.

A kapcsolatok legtöbbször sokkal összetettebbek, mint amilyennek mások azt kívülről látják. Vannak párok, akik időnként elengedik egymás kezét, majd újra egymásra találnak. És bár manapság minden arról szól, hogy dobd el, ahelyett, hogy megjavítanád, néhány kapcsolat mégis megéri a belefektetett energiát az újrakezdésbe.

olvass tovább

Légy hálás és fogadd el a változást - Amit a buddhizmus tanít az életről

  • 2023. július 12.

Néha nem árt megállni a rohanó hétköznapok közepette, és kicsit lelassítani. Életünk jórészt csak kapkodásból, problémákból és stresszből áll. Csinálhatnánk másként is, mégis hagyjuk, hogy mindez átjárja és meghatározza az életünk minden egyes percét. Azoknak, akik szeretnének egy kicsit lassítani, nyugodtabban és megfontoltabban, nagyobb harmóniában élni, elhoztunk hat buddhista elvet, melyek rendszeres gyakorlásával biztosan változni fog az életünk.

olvass tovább

Ez a különbség egy egészséges, érett férfi és egy nárcisztikus között

  • 2023. július 10.

Egy mentálisan rendezett, egészséges férfi és egy nárcisztikus között óriási a különbség. Már az ismerkedési időszakban is jól látható különbségek vannak. Néha azonban megtévesztő tud lenni, hiszen a nárcisztikus partner a kezdeti szakaszban nagyon is odaadó társnak bizonyul. De hogyan lehetünk elég óvatosak és hogyan vehetjük észre mégis a rejtett jeleit annak, hogy vajon kivel is állunk szemben?

olvass tovább