ÉLETÉRZÉS / Mindent egymásért


Az alkalmazkodás nem egyenlő azzal, hogy le kell mondanod az önállóságodról

„Jól alkalmazkodó lények vagyunk, nagyon sok mindent elviselünk - de ennek ára van.” Hangzik Dr. Máté Gábor Normális vagy című könyvéből egy mondat, amit egyszerűen kivettem az ott megjelent környezetéből azért, hogy egy másik környezetbe helyezhessem. Egy másik gondolatba, egy talán teljesen hétköznapibb szituációba, amivel minden második ember képes lesz azonosulni.

olvass tovább

Nincs értelme mindig, mindenkiben a legjobbat meglátni

  • 2023. január 05.

Egyikünk sem tökéletes, sőt hajlamosak vagyunk hibázni is. Ez az élet rendje. Azonban a hibáink elkövetésére adott azonnali reakció az, ami megmutatja az ember valódi mivoltát. Ugyanis a tettek hangosabbak, mint a kimondott szavak. Lehetsz bármennyire jó ember, el kell ismerni, hogy néha nem szabad a legjobbat feltételezni mindenkiről. Ugyanis az embereket nem minden esetben a jó szándék vezérli.

olvass tovább

'Egyet előre, kettőt hátra.' - Mi áll az elköteleződésre képtelen emberek viselkedése mögött?

  • 2023. január 01.

Egy párkapcsolatban sosem habkönnyű. Sokat fogsz tanulni benne önmagadról és a másikról is egyaránt. Vannak emberek, akik talán pontosan emiatt nem is szeretik azt a szót használni, hogy párkapcsolat. Nyilván mind tudjuk azt is, hogy ez a menekülésnek egy formája. Hiszen ezzel pontosan a felelősség alól mentik fel magukat, ami pedig lássuk be, egy igazi kapcsolat velejárója.

olvass tovább

Vajon igaz-e, hogy a férfiak szeretik az intelligens nőket?

  • 2022. december 30.

Ez a kérdés mindig is foglalkoztatta a nőket, hogy vajon a férfi számára valóban vonzó-e egy intelligens hölgy? Hogy a külső szépségen kívül mennyire szerepelnek más dolgok a fontossági listán, mint például a kedvesség, a humorérzék és az öntudatosság? Izgató-e egy férfinak, ha a nő intelligens? Vagy minden azon múlik, hogy ki, hogyan használja az intellektusát?

olvass tovább

A mentálisan erős emberek közös jellemzői

  • 2022. december 29.

Manapság semmi sem biztos, minden percben teljesen természetes a bizonytalanság érzése. Ebben a világban nem lehet hátrányként említeni a mentális erőt. Ha az alábbiak igazak rád, nagy valószínűséggel erősebb vagy mentálisan az átlagnál.

olvass tovább

Értékellek, mint embert, de…

Vegyük most górcső alá a leggyakrabban előforduló szakítós sablonszövegeket, és elemezzük kicsit azokat. Én személy szerint majdnem mindet kívülről fújom már. Kezdjük, talán az "Értékellek mint embert, de..." kezdetű talán leghumánusabb verzióval.

olvass tovább