Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

  1. Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos...

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

  • 2023. szeptember 24.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos...

Megérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!


Hozzávalók (4 főre):
Leves
1 nagy zeller
2 db salotta hagyma (apró kockára vágva)
5 evőkanál olívaolaj 
0,5 l zöldségalaplé
szerecsendió
só
bors
5 dkg vaj
Levesbetét
1 negyed zeller
10 dkg krémes kecskesajt
egész bors
Relish*
fél salotta hagyma aprítva
fél bio citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál aprított petrezselyem
só
bors

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish) -  -  - gasztronómia, krémlevesek, receptek,

Fotó: Baka Szabolcs

A leveshez először meg kell sütnünk a zellert, valamint a zeller chipsszet. Ezt együtt fogjuk megtenni. Tisztítsuk meg a zellereket, amit levesnek szánunk vágjuk egyforma kockákra, a chipsnek szánt adagot pedig vékony lapocskákra. Locsoljuk meg a zöldségeket olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg őket, majd tegyük a 180 C-ra előmelegített sütőbe. A levesnek szánt zöldséget kb. 30 perc múlva vegyük ki, a chipsszeket pedig akkor, amikor már jól megpirultak. 

Míg a zeller sül, addig az apróra vágott salotta hagymát pirítsuk meg olívaolajon, majd engedjük fel az alaplével.
Továbbá készítsük el a relish-t, melyhez a salotta hagymát összekeverem a citromlével és a sóval, hagyom állni 10 percig, majd hozzáadom a többi hozzávalót is és további 30 percig hagyom állni még. Ez idő alatt van idejük összeérni az ízeknek. 

Ha letelt zeller sütési ideje (nem muszáj, hogy teljesen puha legyen, úgyis főzni fogjuk még egy kicsit), akkor tegyük az alaplébe a zöldségeket. Ízesítsük a levest, sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Főzzük puhára a zöldségeket, pürésitsük botmixerrel, végül keverjük bele a vajat.
Háromból kettő levesbetétünket a főzés alatt már elkészítettük, az utolsó lesz a kecskesajt. Ehhez a friss kecskesajtból formázzunk meggy nagyságú golyókat és forgassuk bele őket durvára őrült színes borsba.

Tálalás során variálhatjuk, hogy csak egy-egy feltétet teszünk a levesbe, de akár mind a három is használható egyszerre, hisz az ízek szépen kiegészítek egymást. 

*Pikáns ízű szósz, melyet kis mennyiségben fogyasztanak. Célja hogy erőteljes izével pikáns ízt adjon az ételeknek.

További finom receptekért látogass el Facebook és Instagram oldalamra. 

  • gasztronómia krémlevesek receptek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
  • Stylelife
Finom smoothie receptek - Stylelife, divat, életmód, stílus
Finom smoothie receptek
  • Stylelife
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Mi kell a jó szexhez? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Mi kell a jó szexhez?
  • Keresd a nőt!
Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei - Stylenews, divat, életmód, stílus
Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei
  • Stylenews
Hogyan éljünk a mának? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Hogyan éljünk a mának?
  • Keresd a nőt!
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
Baromira nem igaz az, hogy minden csak rajtunk múlik
A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság
Ne az okokat keresd, inkább sodródj a lehetőségekkel
Folyamatosan sértik a határaidat és megpróbálnak leuralni - Így manipulál egy megbízhatatlan ember
Akinek a megéléseit folyamatosan hiteltelenítik, az bizonyosan kételkedni kezd önmagában
10 autó, amik fontos szerepet töltöttek be a mozivásznon

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Finom smoothie receptek

    Finom smoothie receptek

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Gesztenyés Pavlova, meggyzselével

    Gesztenyés Pavlova, meggyzselével

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Legolvasottabb írások

    Mi kell a jó szexhez?

    Mi kell a jó szexhez?

    Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei

    Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei

    Hogyan éljünk a mának?

    Hogyan éljünk a mának?

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Baromira nem igaz az, hogy minden csak rajtunk múlik

    Baromira nem igaz az, hogy minden csak rajtunk múlik

    A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság

    A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság

    Ne az okokat keresd, inkább sodródj a lehetőségekkel

    Ne az okokat keresd, inkább sodródj a lehetőségekkel

    Folyamatosan sértik a határaidat és megpróbálnak leuralni - Így manipulál egy megbízhatatlan ember

    Folyamatosan sértik a határaidat és megpróbálnak leuralni - Így manipulál egy megbízhatatlan ember

    Akinek a megéléseit folyamatosan hiteltelenítik, az bizonyosan kételkedni kezd önmagában

    Akinek a megéléseit folyamatosan hiteltelenítik, az bizonyosan kételkedni kezd önmagában

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia