STYLELIFE / Gasztronómia


Karfiolkrémleves pirított mandulával – tökéletes hétindító könnyedség

  • 2025. május 25.

Van valami megnyugtató abban, ha a hét egy egyszerű, mégis különleges ízzel indul. Ez a karfiolkrémleves nemcsak egészséges és selymesen krémes, de könnyű is – pont olyan, amilyenre egy hétfői napon vágyunk. A pirított mandula roppanóssága kontrasztot ad a lágy textúrához, a szerecsendió és a fokhagyma pedig mélységet visz az ízbe. Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom.

olvass tovább

Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább

Áfonyás sajttorta recept

  • 2025. május 14.

A sajttorta hosszú évek óta örvend töretlen népszerűségnek, ráadásul a nyári melegben kifejezetten jó választás lehet, különösen gyümölccsel kombinálva. Ezúttal az áfonyára esett a választásunk, hiszen egészséges is, nagyon finom és rendkívül mutatós is. Íme a recept, amivel biztosan mindenkit le fogsz nyűgözni!

olvass tovább

Minden, amit a rumról tudni érdemes

  • 2025. április 20.

A rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.

olvass tovább

Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

  • 2025. április 19.

Szeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!

olvass tovább

Mennyei kalács recept

Hamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!

olvass tovább

Trattoria Toscana Étterem – Az autentikus olasz élmény Budapest szívében

  • 2025. március 17.

Budapest belvárosában található egy hely, ahol az olasz gasztronómia szerelmesei úgy érezhetik magukat, mintha egy toszkán kisvárosban vacsoráznának. A Trattoria Toscana Étterem nem csupán egy olasz Trattoria hanem egy valódi kulináris utazás, ahol a tradíció, a prémium minőségű alapanyagok és az autentikus olasz ízek találkoznak. Ha egy hamisítatlan mediterrán gasztronómiai élményre vágysz, akkor itt a helyed!

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Tiramisu crepe cake recept

A palacsinta valószínűleg éppannyira bekerülne a világ tíz legnépszerűbb desszertjének listájára, mint a tiramisu, éppen ezért mi is lehetne jobb ennek a két csodás és ínycsiklandó édességnek a keresztezésénél.

olvass tovább