STYLELIFE / Gasztronómia


Könnyed nyári céklasaláta

  • 2017. június 13.

Ezt a receptet bátran használhatjuk, amikor gyorsan szeretnénk valami finomat enni, ami a nyári melegben sem terheli meg nagyon a gyomrunkat. Magában is nagyon finom, viszont grillezett húsokhoz köretként is nagyon jó ötlet lehet.

olvass tovább

Ismerd meg a rizst

  • 2017. május 23.

A rizs az emberiség több mint felének a fő tápláléka a mai napig, valamint az egyik legfontosabb kultúrnövény is. Hazánkban is az egyik leggyakrabban fogyasztott gabonának számít. Mi most összegyűjtöttünk róla pár hasznos tudnivalót.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb tex-mex ételek

Ezekre az ételekre a legtöbben autentikus mexikói ételekként gondolnak, pedig ezek sokkal inkább az amerikai és a mexikói határ mentén kialakult konyha gasztronómiai remekei. A legtöbbnek természetesen az alapja a tortilla, illetve chilit, koriandert, lime-ot, babot, avokádót és kukoricát többnyire tartalmaznak. Íme az öt legfinomabb tex-mex étel, amit mindenképpen meg kell kóstolnod!

olvass tovább

Csokis-banános pite recept

Egy olyan desszert, ami csokoládét, Nutellát és banánhabot is tartalmaz, egészen biztosan hamar mindenki kedvence lesz. Ráadásul az elkészítéséhez sem kell különösebben nagy konyhai tapasztalat, és csak a legalapvetőbb eszközökre lesz szükségünk. Tökéletes megkoronázása lehet egy hétvégi ebédnek.

olvass tovább

Rozmaringos barack krémleves recept

  • 2017. április 11.

A kellemes meleg, amely mostanában megörvendeztet minket egyre inkább arra sarkall, hogy valamilyen hideg, mégis finom, gyümölcsös ételt készítsünk, amely bármely napszakban megállhatja a helyét. A múlt héten már elhoztuk egy isteni finom eperkrémleves receptjét, amit mentával bolondítottunk meg, most pedig a kissé pikánsabb, rozmaringos barack krémlevest ajánljuk mindenkinek, aki valami különlegességet szeretne készíteni.

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

  • 2017. március 25.

Szeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!

olvass tovább