STYLELIFE


Csinosítsd az otthonod!: A szezon kedvenc DIY Ötletei

Álomotthon! A kifejezés, amit mindenki kiejt legalább egyszer élete során. De vajon, hogyan és milyen eszközökkel érhetjük el azt, hogy ez valóban költséghatékonyan és problémamentesen megvalósuljon? Az utóbbi állításra talán csak annyi lenne a válasz, hogy a kevesebb néha több! Cikkünkben olyan pénztárcabarát DIY megoldásokat gyűjtöttünk össze nektek, amelyek elkészítésével otthonosabbá, ősziesebbé tehetitek lakásotokat!

olvass tovább

Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

Pár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!

olvass tovább

Új élmény vagy örök trauma?

  • 2021. szeptember 08.

A bölcsikezdés az egész család életében egy jelentős mérföldkőnek számít, ugyanis ilyenkor mind a szülők, mind pedig a kisgyermekek számára egy merőben új helyzet áll elő. Minden esetben a család egyéni preferenciája alapján érdemes eldönteni, hogy egy gyerek menjen-e bölcsődébe az óvoda előtt, így ilyenkor számos szempontot figyelembe kell venni. A Pelenka.hu csapata Posztós Réka pszichológus szakmai segítségével összegyűjtötte, hogy milyen érvek szólnak a bölcsi elkezdése mellett, illetve adott esetben ellene, mire kell felkészülni az anyukáknak, és milyen visszajelzésekre kell figyelni a gyermekek esetében.

olvass tovább

'Látni emberi sorsokat, amelyeknek ilyen módon te is részese lehetsz.' - Beszélgetés Csabányi Attilával, a Türkiz étterem üzletvezetőjével

Csabányi Attila a Türkiz étterem üzletvezetőjeként magasra küzdötte fel önmagát. Ehhez nagyban hozzájárult a munkához való hozzáállása, valamint életszemlélete. Vele beszélgettünk a vendéglátóipar jelenlegi helyzetéről, kitartásról, valamint arról, hogy mi tud motiválni egy embert ennyi eltöltött szakmán belüli év után is.

olvass tovább

Isteni epres amerikai palacsinta reggelire

  • 2021. augusztus 08.

Ha nem hagyományos receptekben gondolkozunk, akkor érdemes kipróbálni az amerikai típusú palacsinta receptjét. Elhoztunk most nektek egy igazán laktató napindító reggelit, melyet az eper csak külön szintre emel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2021. augusztus 07.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább