Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

  1. Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

  • 2025. április 19.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment

Ennél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor bármikor tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.


Hozzávalók (2 személyre):
Paradicsom consommé 
1 kg paradicsom
1 nagy marék friss bazsalikom
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál reszelt torma
25 ml vodka (opcionális)
Fél gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors

Tonhalgombóc
1 doboz 50 g-os olívaolajos tonhalkonzerv
1 egész tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só
frissen őrölt bors

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal -  -  - főzés, gasztronómia, receptek,

A paradicsomot kockákra vágjuk, a bazsalikom leveleit leszedjük a száráról. Majd minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk és darabosra turmixoljuk. Ne legyen teljesen pépes. A keveréket egy sűrű szövésű anyagba töltjük, mely alá egy lábost helyezünk. Egy-két óra alatt hagyjuk kicsöpögni a levét. A lecsöpögött levet hűtőbe tesszük.(A visszamaradt pürét másnap fel tudjuk használni olasz tésztaszósz alapjának.)

A halkonzervet leszűrjük és villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, majd összekeverjük, végül annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kis gombócokat tudjunk formázni belőle. Forrásban lévő, sóval ízesített vízbe 3-4 perc alatt megfőzzük őket. A hideg levesbe helyezzük a kész gombócokat.
A levest tálaláskor gazdagíthatjuk hámozott mini színes paradicsommal, mikrozöldségekkel, ehető virágokkal, apró kockára vágott blansírozott* fehér- és sárgarépával, pritamin paprikával. 

*blansírozás: a nyers alapanyagot forrásban lévő vízben rövid ideig (10 másodperctől akár néhány percig) főzzük. Lényege: szín-, állag-, íztartás.

  • főzés gasztronómia receptek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    • Stylelife
    Finom smoothie receptek - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Finom smoothie receptek
    • Stylelife
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Mi kell a jó szexhez? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Mi kell a jó szexhez?
    • Keresd a nőt!
    Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei
    • Stylenews
    Hogyan éljünk a mának? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Hogyan éljünk a mának?
    • Keresd a nőt!
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    Baromira nem igaz az, hogy minden csak rajtunk múlik
    A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság
    Ne az okokat keresd, inkább sodródj a lehetőségekkel
    Folyamatosan sértik a határaidat és megpróbálnak leuralni - Így manipulál egy megbízhatatlan ember
    Akinek a megéléseit folyamatosan hiteltelenítik, az bizonyosan kételkedni kezd önmagában
    10 autó, amik fontos szerepet töltöttek be a mozivásznon

    Kapcsolódó cikkek

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Finom smoothie receptek

    Finom smoothie receptek

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Gesztenyés Pavlova, meggyzselével

    Gesztenyés Pavlova, meggyzselével

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Legolvasottabb írások

    Mi kell a jó szexhez?

    Mi kell a jó szexhez?

    Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei

    Top 5: Cameron Diaz legjobb filmjei

    Hogyan éljünk a mának?

    Hogyan éljünk a mának?

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Baromira nem igaz az, hogy minden csak rajtunk múlik

    Baromira nem igaz az, hogy minden csak rajtunk múlik

    A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság

    A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság

    Ne az okokat keresd, inkább sodródj a lehetőségekkel

    Ne az okokat keresd, inkább sodródj a lehetőségekkel

    Folyamatosan sértik a határaidat és megpróbálnak leuralni - Így manipulál egy megbízhatatlan ember

    Folyamatosan sértik a határaidat és megpróbálnak leuralni - Így manipulál egy megbízhatatlan ember

    Akinek a megéléseit folyamatosan hiteltelenítik, az bizonyosan kételkedni kezd önmagában

    Akinek a megéléseit folyamatosan hiteltelenítik, az bizonyosan kételkedni kezd önmagában

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia