Sült csokoládékrémes tart
Csupacsoki! Csodás! Imádom a pitéket, mert olyan szépen lehet őket díszíteni és annyiféleképpen elkészíthetőek.
olvass továbbCsupacsoki! Csodás! Imádom a pitéket, mert olyan szépen lehet őket díszíteni és annyiféleképpen elkészíthetőek.
olvass továbbA fahéj igen népszerű fűszer, legtöbben az almás pite, a kávé vagy forró csoki ízesítéséhez használják, pedig ennél sokoldalúbb fűszer, és az egészségre gyakorolt hatása miatt különösen ajánlott a rendszeresen fogyasztása. Persze nem kell minden étkezésünkbe beleerőltetni, és erőszakosan rászórni a tojásrántottára is, de érdemes szemmagasságban tartani a polcon.
olvass továbbA hűvös estékhez nem kell órákig főzni: elég egy serpenyő, pár illatos zsályalevél és egy adag aranybarnára pirult gnocchi. A sütőtök krémessége finoman találkozik a barnított vaj mogyorós jegyeivel, a roppanós dió és a parmezán pedig felteszi a pontot az i-re.
olvass továbbVannak ételek, amelyekben minden felesleges részlet eltűnik, és csak a tiszta íz marad. Ez a fehérboros zellerkrémleves pontosan ilyen: letisztult, elegáns és kifinomult. A zeller karakteres aromája, a fehérbor finom savassága és a tejszín selymessége együtt olyan harmóniát teremtenek, ami egyszerre otthonos és „fine dining”.
olvass továbbA rohanó napokban ritkán jut idő egy hosszú, többfogásos vacsorára de az egyszerűség nem kell, hogy a minőség rovására menjen. Ez a mediterrán hangulatú egytálétel minden szempontból a „kevesebb több” elvét követi: könnyű, tápláló, és pont annyira színes, mint amennyire egészséges. A friss zöldségek, az omlós csirkemell és az illatos fűszerek együtt egy olyan harmóniát alkotnak, amitől az egész konyha megtelik a mediterrán életérzés illatával – anélkül, hogy órákig állnál a tűzhely mellett. Tökéletes választás egy stresszes munkanap után, vagy könnyed ebédnek is.
olvass továbbA reggelek stílusa sok mindent elárul rólunk. Van, aki rohanva kortyolja a kávét, és van, aki megadja a módját — megteríti a kis asztalt, bekapcsolja a kedvenc playlistjét, és élvezi a pillanatot. Ez a reggeli pontosan erről szól: lassúság, íz, szépség.
olvass továbbA hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.
olvass továbbNem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.
olvass továbbAmikor az ősz lassan beköltözik a napjainkba, és a reggelek hűvösebbé válnak, ösztönösen vágyunk a melengető ízekre. Kevés alapanyag ragadja meg ennyire az évszak esszenciáját, mint a sütőtök. Édes, selymes, mégis karakteres – egyszerre idézi a gyermekkor hangulatát és a kifinomult gasztronómia világát. Nem véletlen, hogy a legjobb éttermek őszi menüjén is ott találjuk, hiszen szinte bármilyen formában képes elvarázsolni.
olvass továbbPár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!
olvass továbbEgy elegáns vasárnapi fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. A nyár végén, amikor a piacok még tele vannak friss alapanyagokkal, különösen jólesik egy olyan étel, amely egyszerre könnyed és mégis tartalmas. A kukoricakrémleves pont ilyen: aranyló színe a nyár napsütését idézi, krémes állaga pedig igazi komfortélményt ad.
olvass továbbA lecsó a magyar konyha igazi ikonja: egyszerű, sokoldalú és mindig szezonban van. De vajon hogyan lehet a klasszikusból olyan fogást varázsolni, ami méltó egy stílusos nyári asztalhoz? Mutatjuk a receptet, amelyben megmarad a hagyományos ízvilág, de egy kis csavarral elegáns élménnyé válik.
olvass továbbEz a gazdag, krémes textúrájú gombás rizottó tökéletes választás, ha valami igazán különlegeset készítenél ma estére. A finom Arborio rizs és a sült gomba harmonikus kombinációja garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat!
olvass továbbA nyári esték friss, könnyű vacsorára csábítanak, és semmi sem üdítőbb, mint egy citromos‑fokhagymás garnélás linguine. Ez az egyszerű, ám ízorgiát nyújtó tésztaétel a zamatos, ropogós garnélának, a pikáns fokhagymának és a friss citromlevének köszönhetően pillanatok alatt a kedvenceddé válhat.
olvass továbbA nyári nagy melegben kevés annál jobb érzés van, mint este meginni egy jó hideg gyümölcs koktélt. Most összeválogattuk az öt legütősebbet, csak hogy legyen miből válogatni.
olvass továbbBár a minőségi vörösbor jótékony hatását sokan ismerjük, talán meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk, hogy a pezsgőnek is számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ezeknek néztünk kicsit jobban utána.
olvass továbbEz a könnyen összeállítható quinoa saláta friss zöldségekkel, feta sajttal és citromos öntettel tökéletes választás gyors vacsorához vagy könnyű ebédhez.
olvass továbbHoztunk hártom isteni finom koktél-receptet, amelyekben a vidám piros színű összetevők dominálnak. Bármelyiket is próbáljátok ki, az biztos, hogy jobb lesz a kedvetek.
olvass továbbEgy tál, ami maga a nyári frissesség, de nem csak a színe miatt. Ez a könnyű, mégis tápláló quinoa bowl a zöld színek ünnepe , benne minden, ami egészséges. Egy kis roppanás, egy kis citrus, egy kis selymesség. Tökéletes ebédre vagy egy wellness délutánra, ahol nem csak az ízek, de a látvány is inspirál.
olvass továbbA nyár íze, amit nem lehet megunni Vannak ételek, amelyek nemcsak a testet, hanem a lelket is táplálják. A grillezett lazac citrusos avokádó-salsával ilyen fogás friss, színes, könnyed, mégis tápláló.
olvass tovább