STYLELIFE / Gasztronómia


Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

Citrusos csirkesaláta

  • 2015. április 20.

Természetes, hogy a meleg beköszöntével egyre könnyebb ételeket kívánunk meg. Így hát nemcsak a diétázóknak és az egészséges életmód híveinek remek alternatíva ez a könnyed, citrusos saláta, hanem azoknak is, akik szeretnének valami finomat enni! Persze könnyen és gyorsan, mindössze 30 perc alatt elkészíthető!

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma

  • 2015. április 14.

Mostanság időről-időre felüti a fejét egy-egy slágertermék, amit aztán unalomig sulykol a trend. Szerintem, ha helyén kezeljük ezeket, sokkal jobban fogjuk értékelni, nem várunk tőlük többet, mint amik…

olvass tovább

B40 - Ázsiai és olasz ízek a belváros szívében

  • 2015. április 13.

Az első tavaszi napsugarakat kihasználva kedves barátnőmmel, Esztivel, aki, ha gasztronómiáról van szó meglehetősen kritikus, és kevésbé kedves, úgy döntöttünk, hogy egy napra kirúgunk a hámból, elpártolunk a szokásos, unalmas munkahelyi étkezdétől, és kipróbálunk egy nemrégiben nyílt éttermet a belváros szívében. A frekventált helyen található B40 Wok&Walknak minden téren beszélő neve van, hiszen az ötödik kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út 40. szám alatt található, és a hely (egyik) specialitása a vendégek által kiválasztott alapanyagokból készülő thai wok ételek, melyet akár elvitelre is rendelhetnek. A B40 kínálatában azonban nem csak a thai fúziós konyha remekeivel találkozhatunk, hanem az olasz ízek szerelmesei is válogathatnak házi tortellinikből, de leveseket, wrapokat, tavaszi tekercseket is kóstolhatunk.

olvass tovább

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

olvass tovább

Macaronkészítés házilag

  • 2015. március 15.

Márk Szonja éttermi cukrász az Essencia Főzőiskolában mutatta meg nekünk, hogy csinálja 10 lépésben a tökéletes macaront, amit ezentúl otthon is elkészíthetsz.

olvass tovább

Zabpalacsinta

  • 2015. január 27.

Egészséges és finom? Gyakran a kettő sajnos nem találkozik. Megesszük, mert egészséges, de őszintén bevallva, az "eredeti' jobb azért.

olvass tovább

Toszkán szerelem Pesten

  • 2014. október 14.

Egy jó olaszt, nemcsak egy hithű olasz hazafi akar enni, hanem a magyar ember is megkívánja néhanapján. S ha e mellé még egy kis napfényre, vízre és toszkán szellőre is vágyunk, akkor nem kell mást tennünk, csak le kell sétálnunk a Belgrád rakpartra, ahol valóban megérint bennünket a legnagyobb olasz tartomány, fűszerillatú lehelete.

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább