Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Autó & Motor
 - Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

 - A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

Utazás - Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Utazás
Utazás - Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Utazás
 - Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Autó & Motor - Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Autó & Motor
 - Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

  1. Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos...

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

  • 2023. szeptember 24.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos...

Megérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!


Hozzávalók (4 főre):
Leves
1 nagy zeller
2 db salotta hagyma (apró kockára vágva)
5 evőkanál olívaolaj 
0,5 l zöldségalaplé
szerecsendió
só
bors
5 dkg vaj
Levesbetét
1 negyed zeller
10 dkg krémes kecskesajt
egész bors
Relish*
fél salotta hagyma aprítva
fél bio citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál aprított petrezselyem
só
bors

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish) -  -  - gasztronómia, krémlevesek, receptek,

Fotó: Baka Szabolcs

A leveshez először meg kell sütnünk a zellert, valamint a zeller chipsszet. Ezt együtt fogjuk megtenni. Tisztítsuk meg a zellereket, amit levesnek szánunk vágjuk egyforma kockákra, a chipsnek szánt adagot pedig vékony lapocskákra. Locsoljuk meg a zöldségeket olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg őket, majd tegyük a 180 C-ra előmelegített sütőbe. A levesnek szánt zöldséget kb. 30 perc múlva vegyük ki, a chipsszeket pedig akkor, amikor már jól megpirultak. 

Míg a zeller sül, addig az apróra vágott salotta hagymát pirítsuk meg olívaolajon, majd engedjük fel az alaplével.
Továbbá készítsük el a relish-t, melyhez a salotta hagymát összekeverem a citromlével és a sóval, hagyom állni 10 percig, majd hozzáadom a többi hozzávalót is és további 30 percig hagyom állni még. Ez idő alatt van idejük összeérni az ízeknek. 

Ha letelt zeller sütési ideje (nem muszáj, hogy teljesen puha legyen, úgyis főzni fogjuk még egy kicsit), akkor tegyük az alaplébe a zöldségeket. Ízesítsük a levest, sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Főzzük puhára a zöldségeket, pürésitsük botmixerrel, végül keverjük bele a vajat.
Háromból kettő levesbetétünket a főzés alatt már elkészítettük, az utolsó lesz a kecskesajt. Ehhez a friss kecskesajtból formázzunk meggy nagyságú golyókat és forgassuk bele őket durvára őrült színes borsba.

Tálalás során variálhatjuk, hogy csak egy-egy feltétet teszünk a levesbe, de akár mind a három is használható egyszerre, hisz az ízek szépen kiegészítek egymást. 

*Pikáns ízű szósz, melyet kis mennyiségben fogyasztanak. Célja hogy erőteljes izével pikáns ízt adjon az ételeknek.

További finom receptekért látogass el Facebook és Instagram oldalamra. 

  • gasztronómia krémlevesek receptek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára - Stylelife, divat, életmód, stílus
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
  • Stylelife
2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha - Stylelife, divat, életmód, stílus
2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha
  • Stylelife
Gesztenyés Pavlova, meggyzselével
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Hova tűnt a férfiak szeretete? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Hova tűnt a férfiak szeretete?
  • Keresd a nőt!
A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?
  • Keresd a nőt!
Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés
  • Keresd a nőt!
Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van
Mi történik a héten? 2025.06.09-15.
Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range
Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő
Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!
Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Gesztenyés Pavlova, meggyzselével

    Gesztenyés Pavlova, meggyzselével

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Hétvégi sütemény: Dobostorta

    Hétvégi sütemény: Dobostorta

    Legolvasottabb írások

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia