Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Autó & Motor
Életérzés - Ezt kell tudni az alacsony vérnyomásról!

Ezt kell tudni az alacsony vérnyomásról!

Életérzés
Autó & Motor - Lehet benne hibát találni, de tényleg szükséges? – Jaguar XE P300 AWD

Lehet benne hibát találni, de tényleg szükséges? – Jaguar XE P300 AWD

Autó & Motor
Cool-Túra - 'Az embernek befelé kell néznie, hogy megtalálja a saját válaszait' - Robin Williams idézetei az életről

'Az embernek befelé kell néznie, hogy megtalálja a saját válaszait' - Robin Williams idézetei az életről

Cool-Túra
Autó & Motor - Élj úgy, ahogy motorozol. Szabadon! – BMW R 18 100 Years

Élj úgy, ahogy motorozol. Szabadon! – BMW R 18 100 Years

Autó & Motor
Gentlemen - Az exeket elfelejtik, ugye?

Az exeket elfelejtik, ugye?

Gentlemen
Cool-Túra - Horrorfilmek, melyek annyira kikészítették a nézőket, hogy valóban következményekkel jártak

Horrorfilmek, melyek annyira kikészítették a nézőket, hogy valóban következményekkel jártak

Cool-Túra
Autó & Motor - Ha már gyors, legyen sport is – Suzuki Swift Sport

Ha már gyors, legyen sport is – Suzuki Swift Sport

Autó & Motor
Csipetnyi nő - Valóban szeretik a férfiak, ha egy nő kezdeményez?

Valóban szeretik a férfiak, ha egy nő kezdeményez?

Csipetnyi nő
  1. Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

  • 2022. május 28.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment

Ennél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor is tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.


Hozzávalók (2 személyre):
Paradicsom consommé 
1 kg paradicsom
1 nagy marék friss bazsalikom
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál reszelt torma
25 ml vodka (opcionális)
Fél gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors

Tonhalgombóc
1 doboz 50 g-os olívaolajos tonhalkonzerv
1 egész tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só
frissen őrölt bors

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal -  -  - főzés, gasztronómia, receptek,

A paradicsomot kockákra vágjuk, a bazsalikom leveleit leszedjük a száráról. Majd minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk és darabosra turmixoljuk. Ne legyen teljesen pépes. A keveréket egy sűrű szövésű anyagba töltjük, mely alá egy lábost helyezünk. Egy-két óra alatt hagyjuk kicsöpögni a levét. A lecsöpögött levet hűtőbe tesszük.(A visszamaradt pürét másnap fel tudjuk használni olasz tésztaszósz alapjának.)

A halkonzervet leszűrjük és villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, majd összekeverjük, végül annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kis gombócokat tudjunk formázni belőle. Forrásban lévő, sóval ízesített vízbe 3-4 perc alatt megfőzzük őket. A hideg levesbe helyezzük a kész gombócokat.
A levest tálaláskor gazdagíthatjuk hámozott mini színes paradicsommal, mikrozöldségekkel, ehető virágokkal, apró kockára vágott blansírozott* fehér- és sárgarépával, pritamin paprikával.

*blansírozás: a nyers alapanyagot forrásban lévő vízben rövid ideig (10 másodperctől akár néhány percig) főzzük. Lényege: szín-, állag-, íztartás.

  • főzés gasztronómia receptek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel
    • Stylelife
    Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz  párolt shiitake gomba rizssziruppal - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal
    • Stylelife
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    Egy íz az erdőből – receptekkel
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Így viselkedik egy Nő a szerelemben! - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Így viselkedik egy Nő a szerelemben!
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Így kellene férfinak lennünk egy kapcsolatban - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Férfiszempont: Így kellene férfinak lennünk egy kapcsolatban
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Férfinak lenni a nőért érdemes, nőnek pedig a férfiért - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Férfiszempont: Férfinak lenni a nőért érdemes, nőnek pedig a férfiért
    • Keresd a nőt!
    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel
    Hogyan kezeld a párkapcsolati bizonytalanságodat?
    Férfiszempont: Sok a vita a kapcsolatodban?
    Miért nem beszélnek az áldozatok?
    We Were Here Expeditions: The FriendShip ebben a hónapban ingyenesen letölthető!
    Művészet és technika – Alfa Romeo Tonale 1,5 MultiAir e-Hybrid Veloce
    Élmény, játék, szórakozás – Suzuki GSX-8S

    Kapcsolódó cikkek

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz  párolt shiitake gomba rizssziruppal

    Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Egy íz az erdőből – receptekkel

    Egy íz az erdőből – receptekkel

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Legolvasottabb írások

    Így viselkedik egy Nő a szerelemben!

    Így viselkedik egy Nő a szerelemben!

    Férfiszempont: Így kellene férfinak lennünk egy kapcsolatban

    Férfiszempont: Így kellene férfinak lennünk egy kapcsolatban

    Férfiszempont: Férfinak lenni a nőért érdemes, nőnek pedig a férfiért

    Férfiszempont: Férfinak lenni a nőért érdemes, nőnek pedig a férfiért

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Hogyan kezeld a párkapcsolati bizonytalanságodat?

    Hogyan kezeld a párkapcsolati bizonytalanságodat?

    Férfiszempont: Sok a vita a kapcsolatodban?

    Férfiszempont: Sok a vita a kapcsolatodban?

    Miért nem beszélnek az áldozatok?

    Miért nem beszélnek az áldozatok?

    We Were Here Expeditions: The FriendShip ebben a hónapban ingyenesen letölthető!

    We Were Here Expeditions: The FriendShip ebben a hónapban ingyenesen letölthető!

    Művészet és technika – Alfa Romeo Tonale 1,5 MultiAir e-Hybrid Veloce

    Művészet és technika – Alfa Romeo Tonale 1,5 MultiAir e-Hybrid Veloce

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2023 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia