Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Mindent egymásért - Egy nagybetűs apa tudja, hogy a családja az első és nem fél ezért áldozatokat hozni

Egy nagybetűs apa tudja, hogy a családja az első és nem fél ezért áldozatokat hozni

Mindent egymásért
Stylelife - Sonos Era 300 és Era 100: az intelligens hangszórók új generációja a magával ragadó hallgatási élményért

Sonos Era 300 és Era 100: az intelligens hangszórók új generációja a magával ragadó hallgatási élményért

Stylelife
Mindent egymásért - Az intimitás különböző módjai - ami nem a szexualitásól szól

Az intimitás különböző módjai - ami nem a szexualitásól szól

Mindent egymásért
Stylelife - Max Verstappen a Heineken® 0.0 új nemzetközi nagyköveteként indul a 2023-as futamokon

Max Verstappen a Heineken® 0.0 új nemzetközi nagyköveteként indul a 2023-as futamokon

Stylelife
Én - 8 ok, amiért a szex egészségessé tesz

8 ok, amiért a szex egészségessé tesz

Én
Autó & Motor - A nyugalom szigete – Range Rover Sport PHEV Autobiography

A nyugalom szigete – Range Rover Sport PHEV Autobiography

Autó & Motor
Interjúk - 'Mindig sírtam bunyó előtt'. - Mike Tyson egy beszélgetés során árulta el ezt a talán elsőre meglepő gondolatot

'Mindig sírtam bunyó előtt'. - Mike Tyson egy beszélgetés során árulta el ezt a talán elsőre meglepő gondolatot

Interjúk
  1. Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

  • 2022. május 28.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment

Ennél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor is tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.


Hozzávalók (2 személyre):
Paradicsom consommé 
1 kg paradicsom
1 nagy marék friss bazsalikom
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál reszelt torma
25 ml vodka (opcionális)
Fél gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors

Tonhalgombóc
1 doboz 50 g-os olívaolajos tonhalkonzerv
1 egész tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só
frissen őrölt bors

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal -  -  - főzés, gasztronómia, receptek,

A paradicsomot kockákra vágjuk, a bazsalikom leveleit leszedjük a száráról. Majd minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk és darabosra turmixoljuk. Ne legyen teljesen pépes. A keveréket egy sűrű szövésű anyagba töltjük, mely alá egy lábost helyezünk. Egy-két óra alatt hagyjuk kicsöpögni a levét. A lecsöpögött levet hűtőbe tesszük.(A visszamaradt pürét másnap fel tudjuk használni olasz tésztaszósz alapjának.)

A halkonzervet leszűrjük és villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, majd összekeverjük, végül annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kis gombócokat tudjunk formázni belőle. Forrásban lévő, sóval ízesített vízbe 3-4 perc alatt megfőzzük őket. A hideg levesbe helyezzük a kész gombócokat.
A levest tálaláskor gazdagíthatjuk hámozott mini színes paradicsommal, mikrozöldségekkel, ehető virágokkal, apró kockára vágott blansírozott* fehér- és sárgarépával, pritamin paprikával.

*blansírozás: a nyers alapanyagot forrásban lévő vízben rövid ideig (10 másodperctől akár néhány percig) főzzük. Lényege: szín-, állag-, íztartás.

  • főzés gasztronómia receptek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!
    • Stylelife
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    • Stylelife
    Finom smoothie receptek
    Epres-fehércsokis pite
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Szeret még? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Szeret még?
    • Keresd a nőt!
    Miért nem kell a nő szeretkezés után? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Miért nem kell a nő szeretkezés után?
    • Keresd a nőt!
    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!
    • Stylelife
    Amikor egy nő megálljt parancsol az odaadásnak
    Nagy a különbség a szeretet és a manipuláció között
    Hozd magad lendületbe - A tavaszi fáradtság leküzdése
    Kivel lehetek boldog?
    Különbségek férfi és nő között - vannak, de mégsem olyan nehéz a férfiakat megérteni
    Egy nagybetűs apa tudja, hogy a családja az első és nem fél ezért áldozatokat hozni
    Hogyan emelheted a rezgésszintedet állatövi jegyed alapján? 2. rész

    Kapcsolódó cikkek

    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Finom smoothie receptek

    Finom smoothie receptek

    Epres-fehércsokis pite

    Epres-fehércsokis pite

    Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

    Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

    Frissítő recept: Karamellás kávé

    Frissítő recept: Karamellás kávé

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Legolvasottabb írások

    Szeret még?

    Szeret még?

    Miért nem kell a nő szeretkezés után?

    Miért nem kell a nő szeretkezés után?

    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

    Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

    Amikor egy nő megálljt parancsol az odaadásnak

    Amikor egy nő megálljt parancsol az odaadásnak

    Nagy a különbség a szeretet és a manipuláció között

    Nagy a különbség a szeretet és a manipuláció között

    Hozd magad lendületbe - A tavaszi fáradtság leküzdése

    Hozd magad lendületbe - A tavaszi fáradtság leküzdése

    Kivel lehetek boldog?

    Kivel lehetek boldog?

    Különbségek férfi és nő között - vannak, de mégsem olyan nehéz a férfiakat megérteni

    Különbségek férfi és nő között - vannak, de mégsem olyan nehéz a férfiakat megérteni

    Egy nagybetűs apa tudja, hogy a családja az első és nem fél ezért áldozatokat hozni

    Egy nagybetűs apa tudja, hogy a családja az első és nem fél ezért áldozatokat hozni

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2023 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia